modna kompanija obeležila jubilej poslovanja

Klaster FACTS ostvaruje ukupni promet od 70 miliona evra godišnje

LifestyleLuksuzSvetVesti

13.5.2022 17:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Klaster FACTS ostvaruje ukupni promet od 70 miliona evra godišnje Klaster FACTS ostvaruje ukupni promet od 70 miliona evra godišnje
Klaster modne i odevne industrije FACTS revijom je obeležio jubilej postojanja i uspešnog rada, a događaju su prisustvovali mnogobrojni predstavnici biznisa, mode, umetnosti i... Klaster FACTS ostvaruje ukupni promet od 70 miliona evra godišnje

Klaster modne i odevne industrije FACTS revijom je obeležio jubilej postojanja i uspešnog rada, a događaju su prisustvovali mnogobrojni predstavnici biznisa, mode, umetnosti i medija.

Pistom u Bioskopu Balkan prodefilovalo je više od 60 modela najpoznatijih domaćih brendova, kao što su Ivko, Extreme Intimo, Tiffany, AMC, Luna, PS Fashion, Exterra, Beba Kids, Ninia i Maruška, i dalo svojevrstan uvid u stvaralaštvo domaće modne industrije, navodi se u saopštenju.

„Klaster FACTS je od svog osnivanja dao značajan doprinos razvoju modne industrije u Srbiji, a danas njegovu mrežu čine firme članice koje su vlasnici prepoznatljivih brendova sa franšiznim konceptom prodaje u preko 400 maloprodajnih lokala na prostoru ex Yu tržišta kao dominantnog u ostvarenom izvozu od preko 20 miliona evra i sa ukupnim prometom od blizu 70 miliona evra godišnje. Ukupan broj integrisanih, zaposlenih u mreži koju čini Udruženje Klaster FACTS broji više od 5.000 ljudi“, ističe se u saopštenju.

Mrežu Klastera modne i odevne industrije – FACTS, čini 100 članova horizontalno povezanih i to privatne proizvodne firme – nosioci najpoznatijih srpskih brendova, mala srednja preduzeća koja učestvuju u nastanku i stvaranja brendova, obrazovne institucije sa tri univerziteta u Republici Srbiji , modna platforma BFW, regionalne razvojne agencije sa kojima se ostvaruje sinergijski rad na projektnim aktivnostima klastera.

„Značajan doprinos Klastera je i u povezivanju znanja, dizajna, kreativnosti i iskustva radne snage. Ova revija predstavlja i svojevrsni prikaz šta je sve moguće kada se privrednici udruže i rade na revitalizaciji industrijske grane čiji su deo. Po reakcijama i oduševljenju publike nakon revije, može se zaključiti da je ova industrijska grana, i zelena i zdrava“, naveli su organizatori.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...