Društvena mreža ne treba da bude korporacija

Džek Dorsi se neće vratiti na mesto generalnog direktora Twittera

BiznisLifestyleVesti

12.5.2022 16:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Džek Dorsi se neće vratiti na mesto generalnog direktora Twittera Džek Dorsi se neće vratiti na mesto generalnog direktora Twittera
Osnivač kompanije Twitter Džek Dorsi (Jack Dorsey) okončao je špekulacije o njegovom potencijalnom povratku na čelo firme nakon što vlasnički listić pređe u ruke... Džek Dorsi se neće vratiti na mesto generalnog direktora Twittera

Osnivač kompanije Twitter Džek Dorsi (Jack Dorsey) okončao je špekulacije o njegovom potencijalnom povratku na čelo firme nakon što vlasnički listić pređe u ruke Ilona Maska (Elon Musk) kratkim “ne”.

Sve je počelo tako što je Čarls Viend (Charles Wieand) postavio na svom Twitter nalogu objavu u kojoj predviđa da bi Mask mogao da “jednostavno pita Džeka da bude generalni direktor” ove društvene mreže. Dorsi je na to odgovorio da više nikada neće biti generalni direktor. Mnogi tviteraši su ga pitali da razmisli još jednom, međutim, Dorsi je odgovorio da je društvenoj mreži potreban novi početak.

To je mnoge navelo da ga upitaju i ko bi mogao biti podoban za vodeću poziciju. Dorsi je rekao da Twitter ne bi trebalo da ima direktora. On je više puta istakao da vidi Twitter kao “javno dobro” i da je protiv toga da se njime rukovodi kao korporacijom, piše CNBC.

“U principu, smatram da niko ne bi trebalo da poseduje ili vodi Twitter. On teži tome da postane javno dobro na protokolarnom nivou, a ne kompanija”, napisao je Dorsi u tvitu prošlog meseca.

Mask, koji takođe rukovodi kompanijama SpaceX i Tesla, nalazi se usred sklapanja dogovora o kupovini društvene mreže. Očekuje se da će ugovor biti zaključen u oktobru.

Dorsi je u aprilu takođe izjavio da Maskovu kupovinu smatra “prvim pravim korakom” za Twitter, a potom dodao i da je generalni direktor Tesle “jedino rešenje” kada je u pitanju vlasništvo nad ovom platformom.

Kako se navodi u tekstu koji je CNBC objavio prošle nedelje, Mask razmatra ideju o dolasku na poziciju generalnog direktora Twittera.

 • DJORDJE1

  12.5.2022 #1 Author

  Twitter će sigurno opstati i bez Džeka Dorsija…

  Odgovori

  • VERA

   12.5.2022 #2 Author

   Naravno, koga nema bez njega se može.

   Odgovori

 • SNEZANA

  12.5.2022 #3 Author

  Mislim iskreno da ce Twitter time mnogo izgubiti.

  Odgovori

 • TATJANA

  12.5.2022 #4 Author

  Bravo za stav i gospodina, verovatno je u pravu

  Odgovori

 • GOCA BG

  12.5.2022 #5 Author

  Svojom izjavom je sve rekao…

  Odgovori

 • Ika

  13.5.2022 #7 Author

  Odlican stav, twitter i treba biti javno dobro

  Odgovori

 • Milovan94

  15.5.2022 #8 Author

  Ovo mi se baš dopada

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...