Generalni direktor Tesle se složio sa predstavnikom Evropske unije po pitanju pravila o digitalnom sadržaju

Mask izjavio da će Twitter poštovati pravila EU

BiznisPoslovanjeU fokusuVesti

10.5.2022 09:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mask izjavio da će Twitter poštovati pravila EU Mask izjavio da će Twitter poštovati pravila EU
Ilon Mask (Elon Musk) je izjavio da će Twitter, ukoliko dođe do zaključenja preuzimanja koje je predložio, poslovati u skladu sa pravilima o sadržaju... Mask izjavio da će Twitter poštovati pravila EU

Ilon Mask (Elon Musk) je izjavio da će Twitter, ukoliko dođe do zaključenja preuzimanja koje je predložio, poslovati u skladu sa pravilima o sadržaju koja je propisala Evropska unija, uprkos ranijim planovima da ublaži ograničenja na društvenoj mreži.

Nakon sastanka sa Maskom u Teksasu, poverenik za unutrašnje tržište EU Tjeri Breton (Thierry Breton) izjavio je da su on i generalni direktor kompanije Tesla složili po svim pitanjima.

“Istini na volju, definitivno nije bilo neslaganja — nikakvog”, prokomentarisao je Breton za Bloomberg.

Mask, koji sebe naziva “apsolutistom” kada je sloboda govora u pitanju, kritikovao je pravila o uređivanju sadržaja koja propisuje Twitter.  On je postigao dogovor da otkupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara i tom prilikom je izjavio da će njegov fokus biti na vrednostima vezanim za “slobodu govora”. 

Breton je prethodno upozorio da će Twitter, čak i nakon promene vlasnika, morati da poštuje pravila Evropske unije vezana za novi digitalni sadržaj. 

Evropska unija je prošlog meseca prihvatila Zakon o digitalnim uslugama kako bi primorala tehnološke platforme da uspostave bolju kontrolu sadržaja. Pravila propisana zakonom uglavnom su vezana za uklanjanje ilegalnog sadržaja, poput terorističke propagande i govora mržnje, ali mogu podrazumevati i kontrolu algoritama kompanija kako bi se smanjio broj štetnih objava, poput uznemirujućih poruka i promocije poremećaja u ishrani, piše Bloomberg.

Mask se saglasio sa predstavnikom EU posebno kada su u pitanju ideja da algoritmi postanu transparentniji i zahtev da kompanije imaju jasna pravila za ukidanje profila ili isključivanje sa njihovih platformi.

  • TATJANA

    10.5.2022 #1 Author

    Bravo za gospodina Maska, tako se to radi

    Odgovori

  • GOCA BG

    10.5.2022 #2 Author

    Naravno da ce ovakva kompanija sve ovo da ispostuje…

    Odgovori

  • IVAN

    11.5.2022 #3 Author

    Koga to zanima?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...