podsticaji za sintetička goriva ili povećanje poreza na fosilna goriva

Porsche: E-goriva ne bi smela da budu skuplja od benzina ili dizela

AutomobiliLifestyle

9.2.2023 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Porsche: E-goriva ne bi smela da budu skuplja od benzina ili dizela Porsche: E-goriva ne bi smela da budu skuplja od benzina ili dizela
Nemački proizvođač automobila Porsche stava je da e-goriva u budućnosti ne bi trebalo da budu skuplja od benzina ili dizela. Menadžerka proizvođača automobila zadužena... Porsche: E-goriva ne bi smela da budu skuplja od benzina ili dizela

Nemački proizvođač automobila Porsche stava je da e-goriva u budućnosti ne bi trebalo da budu skuplja od benzina ili dizela.

Menadžerka proizvođača automobila zadužena za nabavku Barbara Frenkel izjavila je da očekuje od političara ili da oporezuju emisije od goriva s visokim udelom ugljen-dioksida (CO2), ili da e-gorivima daju bonus zbog izbegavanja emisije CO2, prenosi SeeBiz pozivajući se na DPA.

Ona je govoreći na događaju za novinare u Štutgartu u sredu rekla da bi više volela podsticaje za e-goriva nego veće poreze na fosilna goriva.

Inače, e-goriva su sintetička goriva proizvedena od vodonika i drugih gasova pomoću električne energije.

Porsche je u decembru prošle godine otvorio fabriku za proizvodnju e-goriva u Čileu. U pilot fazi, tamo bi trebalo da se proizvodi 130.000 litara goriva, što bi se do 2027. godine uvećalo na 550 miliona godišnje.

Proizvođač sportskih automobila više puta je predlagao e-goriva kao dopunu električnoj mobilnosti.

Porsche želi da ponudi 80 odsto svojih automobila kao čisto električna vozila do 2030. godine.

Frenkel je insistirala na tome da planovi kompanije o e-gorivima nisu rupa u zakonu, kako bi Porsche 911 mogao da se ponuditi kao motor s unutrašnjim sagorevanjem nakon cilja 2035. godine, koji je postavila Evropska unija.

Istakla je da će do 2040-ih na putevima biti mnogo automobila koje će biti potrebno napuniti gorivom.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...