Biznis.rs
REKORDNA ISPORUKA TELEVIZORA U SVETU Distribuirano 63 miliona TV uređaja, najtraženiji LG i Samsung REKORDNA ISPORUKA TELEVIZORA U SVETU Distribuirano 63 miliona TV uređaja, najtraženiji LG i Samsung

REKORDNA ISPORUKA TELEVIZORA U SVETU Distribuirano 63 miliona TV uređaja, najtraženiji LG i Samsung

BiznisHi-techLifestyle 13.10.20. 10:56 Julijana Vincan 2

Globalna isporuka televizora je, tokom trećeg tromesečja, zabeležila rekordne rezultate. Prema izveštaju analitičke kompanije TrendForce, ističe se da je u ovom kvartalu isporučeno 62 miliona... REKORDNA ISPORUKA TELEVIZORA U SVETU Distribuirano 63 miliona TV uređaja, najtraženiji LG i Samsung

Globalna isporuka televizora je, tokom trećeg tromesečja, zabeležila rekordne rezultate. Prema izveštaju analitičke kompanije TrendForce, ističe se da je u ovom kvartalu isporučeno 62 miliona TV uređaja.

Pomenuta isporuka predstavlja rast od skoro 13 procenata u poređenju sa istim periodom lane, kao i povećanje od gotovo 39 odsto u odnosu na drugo tromesečje ove godine.

Netflix
Foto: Pixabay.com

Marke Samsung i LG su vodeći, kada je u pitanju globalna isporuka televizora.

TrendForce ističe da je samo u SAD potražnja bila 20 odsto viša zbog Covid-19 pandemije i toga što milioni Amerikanaca sada sede kod kuće.

Dnevna soba
Foto: Pixabay.com

Nakon što je pandemija nakratko poremetila lance snabdevanja, televizori se isporučuju u skladišta i maloprodaju, a prodaju se u rekordnim stopama. TCL, Hisense i Xiaomi su doživeli su značajna povećanja globalne isporuke TV uređaja.

Na globalnom nivou, najveći proizvođači su registrovali povećanja u isporuci televizora. TCL od 52,7 procenata, Samsung za 36,4 odsto, Xiaomi od 22,9 procenata, Hisense za 19 odsto i LG od 6,7 procenata.

 • Mdx

  14.10.20. #1 Author

  Pa karantin tv i internet idu zajedno

  Odgovori

 • Irina

  20.10.20. #2 Author

  sta da ljudi rade nego tv da gledaju

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *