KORONA PROTERALA DUVANSKI DIM Milion pušača ostavilo je cigarete u ovoj zemlji

LifestyleZdravlje

15.7.2020 11:07 Autor: Ljiljana Begović

KORONA PROTERALA DUVANSKI DIM Milion pušača ostavilo je cigarete u ovoj zemlji KORONA PROTERALA DUVANSKI DIM Milion pušača ostavilo je cigarete u ovoj zemlji
Više od milion građana u Velikoj Britaniji prestalo je da puši tokom pandemije korona virusa, pokazuje istraživanje dobrotvorne organizacije „Akcija protiv pušenja i za... KORONA PROTERALA DUVANSKI DIM Milion pušača ostavilo je cigarete u ovoj zemlji

Više od milion građana u Velikoj Britaniji prestalo je da puši tokom pandemije korona virusa, pokazuje istraživanje dobrotvorne organizacije „Akcija protiv pušenja i za zdravlje“.

Oko 41 odsto onih, koji su ostavili cigarete u prva četiri meseca 2020, navode da je to direktno bila reakcija na korona virus. Razlozi za to prevashodno su strah za zdravlje, ali i teži pristup duvanu u periodu izolacije, pokazuje ovo istražovanje.

U odvojenoj studiji Londonski univerzitetski koledž otkrio je da je više ljudi prestalo da puši od početka godine do juna 2020. nego ijedne godine od početka istraživanja 2007.

Foto:Pixabay.com

Britanska vlada upozoravala je od početka pandemije da su pušači u većem riziku da dobiju teže simptome Covid-19, piše BBC, a prenosi Tanjug.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...