Prihodi softverske kompanije niži od očekivanih

Adobe kupuje startap za online dizajn po ceni od 20 milijardi dolara

BiznisInvesticijeNovacPoslovanje

16.9.2022 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Adobe kupuje startap za online dizajn po ceni od 20 milijardi dolara Adobe kupuje startap za online dizajn po ceni od 20 milijardi dolara
Kompanija Adobe objavila je da kupuje online dizajn startap Figma za oko 20 milijardi dolara kako bi proširio svoj portfolio platformi opremljenih za, kako... Adobe kupuje startap za online dizajn po ceni od 20 milijardi dolara

Kompanija Adobe objavila je da kupuje online dizajn startap Figma za oko 20 milijardi dolara kako bi proširio svoj portfolio platformi opremljenih za, kako navode, predstojeću eru hibridnog režima rada.

Softverska kompanija koja u svom vlasništvu ima renomirane programe za grafičko i foto-editovanje kao što su Photoshop i After Effects u poslednje vreme se sve više širi na tržištu softverskih alata za timski rad, prenosi eKapija, pozivajući se na Reuters.

Nakon zaključenja ugovora sa Figmom, Adobe će postati vlasnik kompanije čije proizvode koriste firme kao što su Zoom Video Communications, AirBnB i Coinbase.

Akcije kompanije Adobe pale su za oko osam odsto.

Kompanija je takođe prijavila prihode od 4,52 milijarde dolara, koji su niži od očekivanja analitičara, pokazuju podaci firme Refinitiv.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...