Transakcija prebacivanja akcija biće realizovana u utorak pre podne

AIK Banka od 1. marta postaje vlasnik Sberbank Srbija

BankeNovacPoslovanjeSrbija

28.2.2022 20:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

AIK Banka od 1. marta postaje vlasnik Sberbank Srbija AIK Banka od 1. marta postaje vlasnik Sberbank Srbija
Agroindustrijsko komercijalna banka AIK Banka a.d. Beograd zaključila je sa Narodnom bankom Srbije danas ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd po osnovu... AIK Banka od 1. marta postaje vlasnik Sberbank Srbija

Agroindustrijsko komercijalna banka AIK Banka a.d. Beograd zaključila je sa Narodnom bankom Srbije danas ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd po osnovu kojih će steći 100 odsto vlasništva u toj banci. Ovom promenom Sberbank Srbija prestaje da bude deo bankarske grupe na čijem čelu je Sberbank Europe AG, Beč, Austrija i postaje deo domaće bankarske grupe, saopšteno je iz Narodne banke Srbije (NBS).

Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Evropske unije, Narodna banka Srbije prethodno je donela rešenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane Narodne banke Srbije.

Kako navode iz NBS, širenjem poslovanja i kombinacijom svojih modela poslovanja banke će biti u mogućnosti da ponude još kvalitetnije usluge svojim klijentima, spajajući stručnost i tehnologiju obe banke i njihovog dugogodišnjeg iskustva. AIK Banka ovim sticanjem povećava svoje tržišno učešće i postaje jedna od najvećih banaka u zemlji.

Transakcija prebacivanja akcija Sberbank Srbija a.d. Beograd u vlasništvo AIK banke biće realizovana u utorak, 1. marta, tokom pre podneva.

Narodna banka Srbije još jednom ukazuje da je Sberbank Srbija a.d. Beograd visoko kapitalizovana i veoma likvidna banka, koja nema niti će imati poteškoća u izvršavanju svojih obaveza i čiji klijenti nemaju razloga za brigu, a prodajom banke klijenti Sberbank Srbija postaju deo jake domaće bankarske grupe.

 • DANIJELA

  28.2.2022 #1 Author

  Puno uspeha u daljem radu i poslovanju.

  Odgovori

 • STRAHINJA

  28.2.2022 #2 Author

  Nazalost, ali svakako razumljiv potez

  Odgovori

 • NINO

  1.3.2022 #3 Author

  Koliko imamo banaka, ne znam ninove koje su…

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  1.3.2022 #4 Author

  Koga briga ko je novi vlasnik! Nama ni iz dzepa ni u dzep…

  Odgovori

 • Lelica

  1.3.2022 #5 Author

  Potpuno svejedno,njeni korisnici ce svakako ostati samo sto se vise nece zvati AIK banka nego Sberbank.

  Odgovori

 • DANA

  9.3.2022 #6 Author

  Nekad je bila Wolsk

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...