zaposleni primili bonuse zbog dobrih rezultata

Al Dahra Srbija očekuje stabilan rast i nove investicije u 2023. godini

AgrobiznisInvesticijeNovacSrbija

23.3.2023 15:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Al Dahra Srbija očekuje stabilan rast i nove investicije u 2023. godini Al Dahra Srbija očekuje stabilan rast i nove investicije u 2023. godini
Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), objavila je danas da je ušla u... Al Dahra Srbija očekuje stabilan rast i nove investicije u 2023. godini

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), objavila je danas da je ušla u zonu profita uz projektovan stabilan rast i nove investicija.

Al Dahra posluje profitabilno “nakon višedecenijskog negativnog poslovanja bivšeg PKB-a, što je rezultat kapitalnih ulaganja, obnove infrastrukture, kupovine novih mašina i optimizacije radnih procesa koji su imali za cilj da se uspostavi čvrsta osnova za dalji razvoj”, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kako je istaknuto, nedavno je u Al Dahru stigao prvi kontingent novih mašina za ovu godinu u vrednosti većoj od šest miliona evra, a uskoro stiže i nova oprema za stočarske farme u vrednosti od oko milion evra. Dodaje se i da je Al Dahra nabavila i dva nova vatrogasna vozila, čime je potpuno obnovila mašine i opremu u sopstvenoj vatrogasnoj službi.

Kontinuirano ulaganje u unapređenje proizvodnje podrazumeva i novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, za koje će do kraja godine kompanija uložiti dodatnih osam miliona evra.

Podseća se da je prošle godine povećana i proizvodnja sirovog mleka, za oko pola litra više po kravi.

Istaknuto je i da se nove poljoprivredne kulture uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina, u cilju proširenja i diverzifikacije proizvodnje u dinamičnom okruženju domaćeg i međunarodnog tržišta.

„Uprkos brojnim nasleđenim izazovima, uspeli smo da postavimo zdrave temelje budućeg poslovanja i podignemo standarde u celokupnom agro-sektoru. Nakon četiri godine investiranja i sistematske reorganizacije proizvodnje, postigli smo izvanredne rezultate, nadmašivši sva očekivanja, prevashodno u jeku brojnih globalnih poteškoća i suša koje su pogodile Evropu“, kazao je generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija Dušan Radičević.

Kompanija je nedavno isplatila i bonuse svim zaposlenima u visini jedne mesečne plate, a u narednom periodu će posebnu pažnju posvetiti mladim talentima u sektoru poljoprivrede. U saopštenju se ističe da je Al Dahra u Srbiji uložila više od 85 miliona evra u obnovu postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.

Al Dahra Srbija doo

GORSKIH JASENOVA 4, 11000 PADINSKA SKELA , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
48.557.493,03 (2021)
Broj zaposlenih:
1.072 (2021)
 • VERA

  24.3.2023 #1 Author

  Lepo da se oporavi PKB. Sad lepo mogu da izvoze hranu koju proizvedu ovde a mi opet da istu uvozimo. Drzava je bila zauzeta gradnjom Beograda na vodi i hotela jer razvija turizam umesto da je ulozila u poljoprivredu.

  Odgovori

 • ZVE84

  25.3.2023 #2 Author

  Bravo za rezultate, bravo za bonuse.

  Odgovori

 • GOCA BG

  26.3.2023 #3 Author

  Odlicno i za profit i za bonuse zaposlenima…

  Odgovori

 • NATI29

  26.3.2023 #4 Author

  Spasili su propadanje tako velike kompanije

  Odgovori

 • Gaga45

  26.3.2023 #5 Author

  Ocekuje..

  Odgovori

 • Gaga45

  26.3.2023 #6 Author

  Svaka cast za rezultate

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  26.3.2023 #7 Author

  Odlična vest za sve.

  Odgovori

 • Goga13

  4.4.2023 #8 Author

  Odlično, svaka čast!

  Odgovori

 • LJILJANA95

  4.4.2023 #9 Author

  Svaka čast!

  Odgovori

 • SUNCE

  5.4.2023 #10 Author

  Nisam bas mnogo srećna što smo zemlju prodali arapima, tako je to kada je država nesposobna da obnovi ovakvog giganta sa tolikim porencijalima.

  Odgovori

 • Posmatrač

  1.6.2023 #11 Author

  A mogli bi da pišemo i o odnosu menadžmenta prema stočnom fondu. Šta se to dogodilo sa farmama, zašto je zatvoren Jabučki rit i druge farme. Gde su vererinari sa tih farmi završili i kakav ste mobing prema njima sprovodili. Ja jednom, nije skromno reći, najboljem, redovno palim sveću za pokoj duše. Bonusi ne peru ničiji obraz.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...