Biznis.rs
AMERIČKE BANKE NE SMEJU DA POVEĆAVAJU DIVIDENDE Nije im dopušten ni otkup vlastitih deonica u trećem kvartalu AMERIČKE BANKE NE SMEJU DA POVEĆAVAJU DIVIDENDE Nije im dopušten ni otkup vlastitih deonica u trećem kvartalu

AMERIČKE BANKE NE SMEJU DA POVEĆAVAJU DIVIDENDE Nije im dopušten ni otkup vlastitih deonica u trećem kvartalu

BankeNovacSvetVesti 29.6.20. 13:15 Julijana Vincan 0

Iz Federalnih rezervi (Fed) odlučeno je da komercijalne banke moraju da ojačaju svoju kapitalnu bazu, kako bi olakšale kreditiranje kompanijama u poteškoćama.Osim toga, bankama... AMERIČKE BANKE NE SMEJU DA POVEĆAVAJU DIVIDENDE Nije im dopušten ni otkup vlastitih deonica u trećem kvartalu

Iz Federalnih rezervi (Fed) odlučeno je da komercijalne banke moraju da ojačaju svoju kapitalnu bazu, kako bi olakšale kreditiranje kompanijama u poteškoćama.

Osim toga, bankama neće biti dopušten otkup vlastitih deonica u trećem tromesečju, niti će im biti dopušteno povećanje dividendi, a ta odluka odvraća, svakako, investitore od bankarskih deonica.

Deonice američkih banaka bile su pod pritiskom tokom prethodne sedmice. Primera radi, deonice banke „Goldman Sachs“ znatno su opale, za više od osam procenta.

Fed je objavio i rezultate stres testova. SeeBiz saznaje da je većina američkih banaka adekvatno pripremljena za recesiju u obliku slova U i W.

Nema komentara.

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *