ebrd i banca intesa pomažu preduzetnicima

Kreditna linija od 25 miliona evra i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća u Srbiji

BankePreduzetnik

15.9.2023 14:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Kreditna linija od 25 miliona evra i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća u Srbiji Kreditna linija od 25 miliona evra i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća u Srbiji
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je kreditnu liniju vrednu 25 miliona evra kojom će Banca Intesa Beograd dodatno podržati ulaganja malih... Kreditna linija od 25 miliona evra i bespovratna sredstva za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je kreditnu liniju vrednu 25 miliona evra kojom će Banca Intesa Beograd dodatno podržati ulaganja malih i srednjih preduzeća u Srbije.

Zahvaljujući tim kreditima mala i srednja preduzeća u zemlji imaće mogućnost da povećaju ulaganja u zelene tehnologije, kao i druge oblasti koje će im olakšati proces usklađivanja sa direktivama Evropske unije (EU) i drugim relevantnim međunarodnim standardima, navodi se u saopštenju banke Intesa.

„Veoma mi je drago što su sredstva iz kreditne linije primarno namenjena zelenim investicijama, budući da je to u skladu sa našom suštinskom posvećenošću aktivnostima usmerenim na sprovođenje dekarbonizacije i ozelenjavanje srpske privrede“, izjavila je direktorka EBRD-a za finansijske institucije za region Zapadnog Balkana i Istočnu Evropu Aleksandra Vukosavljević.

Pored pristupa povoljnim izvorima finansiranja, mala i srednja preduzeća dobiće i dodatni podsticaj u vidu bespovratnih sredstava u vrednosti do 15 odsto iznosa kredita, koja će finansirati Luksemburg, Norveška i drugi donatori čije se učešće očekuje, dok će im prilikom pripreme i implementacije finansiranih investicija na raspolaganju biti i podrška programskih konsultanata.

Predsednik Izvršnog odbora Bance Intesa Darko Popović je rekao da je ta banka u podršku održivim projektima u delu privrede u Srbiji uložili gotovo 70 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...