Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

SAVET AMERIČKE BANKE ZA IZLAZAK IZ KRIZE Kupujte zlato, vrednost će mu rasti

BankeNovacSvet

23.4.2020 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SAVET AMERIČKE BANKE ZA IZLAZAK IZ KRIZE Kupujte zlato, vrednost će mu rasti SAVET AMERIČKE BANKE ZA IZLAZAK IZ KRIZE Kupujte zlato, vrednost će mu rasti
Analitičari multinacionalne “Bank of America” (BofA) veruju da je u periodu ekonomske krize izazvane korona virusom najsigurnije ulagati u zlato jer će mu vrednost... SAVET AMERIČKE BANKE ZA IZLAZAK IZ KRIZE Kupujte zlato, vrednost će mu rasti

Analitičari multinacionalne “Bank of America” (BofA) veruju da je u periodu ekonomske krize izazvane korona virusom najsigurnije ulagati u zlato jer će mu vrednost rasti u narednom periodu. Ili kako tvrde eksperti BofA: „FED ne može da štampa zlato“.

„Kao ultimativni čuvar vrednosti, cene zlata su se uspešno pokazale u proteklih 15 meseci, i porasle su više od deset odsto otkako su američke Federalne rezerve (FED) u januaru 2019. izvršile preokret monetarne politike“, navode iz ove banke a prenosi seebiz.eu. Veličina glavnih bilansa centralne banke bila je stabilna na oko 25 odsto BDP u poslednjoj deceniji ili slično, baš kao i cena zlata „, tvrde analitičari.

„Budući da se ugovori sa ekonomskim učinkom oštro povećavaju, fiskalni troškovi se povećavaju, a bilansi centralne banke udvostručuju, čvrste valute mogu se naći pod pritiskom. A investitori će ciljati na zlato. Dakle, sada projektujemo prosečnu cenu zlata od 1.695 dolara po unci u 2020. i 2.063 dolara po unci u 2021. godini. Ciljanu cenu zlata su podigli sa 2.000 na 3.000 dolara po unci”, tvrde iz ove banke.

Investitori koji traže zaštitu od privrednog pada i ciljanu reflaciju ekonomije putem fiskalnih i novčanih podsticaja, kako navode, okrenuće se zlatu radi sigurnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...