BELEX INDEKSI “OZELENELI”, trgovanje akcijama desetkovano

BerzaNovac

25.3.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BELEX INDEKSI “OZELENELI”, trgovanje akcijama desetkovano BELEX INDEKSI “OZELENELI”, trgovanje akcijama desetkovano
Vrednost i obim trgovanja akcijama na Beogradskoj berzi danas je desetkovana, ali su BELEX indeksi blago neutralisali gubitke zabeležene proteklih dana. Ukupan promet na... BELEX INDEKSI “OZELENELI”, trgovanje akcijama desetkovano

Vrednost i obim trgovanja akcijama na Beogradskoj berzi danas je desetkovana, ali su BELEX indeksi blago neutralisali gubitke zabeležene proteklih dana.

Ukupan promet na trgovanju potonuo je na svega 2,6 miliona dinara (22,1 hiljadu evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, zabeležio je rast od 1,6 procenata i zaključen je na 616,31 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,7 odsto na 1.419,13 poena.

Aerodrom “Nikola Tesla” je dominirao na trgovanju, dok je Naftna industrija Srbije predvodila dobitnike dana.

Akcije Aerodroma su istrgovane za gotovo 2,0 miliona dinara uz rast cene od 1,4 posto na 720 dinara.

Ojačala je i prioritetna akcija duvanske industrije “Filip Moris” za 1,5 procenata na 4.468 dinara, a ostvarila je promet neznatno manji od 0,3 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je bila na čelu liste dobitnika dana sa skokom cene akcije od 7,2 odsto na 535 dinara, uz realizaciju u iznosu većem od 0,1 milion dinara.

Gornjomilanovački Metalac se zadržao na cenovnom nivou od 1.750 dinara, a zabeležio je trgovanje vredno oko 0,1 milion dinara, dok je zemunska Galenika Fitofarmacija registrovala minimalnu negativnu korekciju, spustivši se na 2.550 dinara, uz neveliki promet.

Strani investitori su drastično smanjili aktivnost na tržištu akcija, i u ukupnom prometu su imali udeo od 1,42 odsto, pri čemu je njihovo učešće u kupovini bilo zanemarljivo a u prodaji je iznosilo 2,75 procenata.

Državnim dužničkim hartijama nije trgovano na Berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...