odluka nema veze sa presudom u americi, saopštila je kompanija

Binance odustaje od Abu Dabija

InvesticijeNovacSvet

8.12.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Binance odustaje od Abu Dabija Binance odustaje od Abu Dabija
Binance je povukao prijavu za licenciranje u Abu Dabiju, što je najnoviji znak da gigantska kripto berza preispituje svoju globalnu strukturu kako regulatorni pritisci... Binance odustaje od Abu Dabija

Binance je povukao prijavu za licenciranje u Abu Dabiju, što je najnoviji znak da gigantska kripto berza preispituje svoju globalnu strukturu kako regulatorni pritisci rastu.

Jedinica kompanije pod nazivom BV Investment Management, povukla je aplikaciju kod finansijskog regulatora Abu Dabija, rekao je portparol Binancea u četvrtak. Zahtev, podnet pre godinu dana i povučen 7. novembra, trebalo je da mogući kompaniji da upravlja jednim kolektivnim investicionim fondom, navodi se na internet stranici regulatora.

„Kada smo procenjivali naše globalne potrebe za licenciranjem, odlučili smo da ova aplikacija nije neophodna“, rekao je portparol Binance, prenosi Reuters. Regulatorna uprava za finansijske usluge u Abu Dabiju (FSRA) odbila je da komentariše.

Osnivač Binance berze Čangpeng Žao (Changpeng Zhao) podneo je ostavku na mesto izvršnog direktora prošlog meseca nakon što se izjasnio krivim za kršenje američkih zakona o sprečavanju pranja novca, a berza je pristala da plati preko 4,3 milijarde dolara za rešavanje višegodišnje istrage u SAD, na ime kazni, troškova suđenja i nagodbe.

Portparol Binancea rekao je da odluka da se povuče zahtev za licencu „nije povezana“ sa američkom nagodbom.

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), koji su nastojali da postanu centar za digitalnu imovinu, bili su ključna lokacija za Binance. Kompanija je prošle godine objavila da regrutuje više od 100 pozicija u Dubaiju i da pomaže u oblikovanju kripto propisa.

  • SUNCICA

    10.12.2023 #1 Author

    Videcemo da li je to buduca svetska valuta

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...