Kompanija Voxel prima od dva do tri zahteva dnevno za virtuelne arhitektonske projekte

Cene digitalnih nekretnina u metaverzumu kreću se od 10.000 do 300.000 dolara

Hi-techNovacPoslovanjeZanimljivosti

18.2.2022 15:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Cene digitalnih nekretnina u metaverzumu kreću se od 10.000 do 300.000 dolara Cene digitalnih nekretnina u metaverzumu kreću se od 10.000 do 300.000 dolara
Broj firmi specijalizovanih za vršenje usluga za kompanije koje traže način da se uključe u metaverzum, kao i za investitore spremne da kupe virtuelnu... Cene digitalnih nekretnina u metaverzumu kreću se od 10.000 do 300.000 dolara

Broj firmi specijalizovanih za vršenje usluga za kompanije koje traže način da se uključe u metaverzum, kao i za investitore spremne da kupe virtuelnu nekretninu, raste zajedno sa digitalnim svetom, primećuje digitalni arhitekta i izvršni direktor kompanije Voxel Architects Džorž Bileka (George Bileca)

“Jasne granice u metaverzumu još uvek ne postoje”, kaže Bileka.

Kako objašnjava, virtuelna kuća, kancelarija ili druga vrsta poslovnog prostora nije ništa drugo do malo složeniji nezamenljivi token (NFT) koji se može koristiti za skladištenje virtuelnih dobara ili primanje poseta, održavanje sastanaka i koncerata, obezbeđujući pristup regulisan pametnim ugovorima koji se čuvaju u blokčejnu, piše Capital.com.

“Digitalno prisustvo se potvrđuje preko NFT-a i može se prenositi na isti način kao fizičko vlasništvo. Ovde samo dobijate digitalni proizvod za vaš digitalni posed”, kaže Bileka.

Kompanija Voxel beleži eksponencijalni rast od kada je Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) najavio da Facebook postaje Meta, te da će se fokusirati na razvoj metaverzuma. Za dve godine kompanija Voxel je povećala broj zaposlenih sa dva na 21, među kojima se nalaze konceptualni umetnici i programeri koji upravljaju digitalnim nekretninama u okviru koncepta digitalne realnosti.

Prošle godine Voxel je beležio od dva do tri zahteva nedeljno. Trenutno, od rebrendinga kompanije Facebook, Voxel ima od dva do tri zahteva dnevno. Bileka navodi da katalog za unapred izgrađene strukture ne postoji i da je svaki od svetova u okviru metaverzuma drugačiji.

Cena ove vrste digitalnog prisustva je daleko od jeftine, pa Voxel ima sličan cenovnik kao arhitektonska firma u fizičkom svetu. Kako kaže Bileka, jedina razlika je to što su inženjeri zamenjeni programerima.

Sa zaradom od 10.000 do 300.000 dolara po projektu, tim kompanije Voxel trenutno može da preuzme četiri projekta mesečno, odnosno 48 projekata godišnje. Voxel naplaćuje svojim klijentima u kriptovalutama i to prvenstveno u etheru i tokenima usklađenim sa ERC standardom, kao što je USDC.

 • Anna

  21.2.2022 #1 Author

  Za nas je to daleka budućnost. Zna se ko može da se igra na ovaj način.

  Odgovori

 • STRAHINJA

  26.2.2022 #2 Author

  O Boze cime se neki tamo svet bavi…malo sam odusevljen a pomalo i uplasen🤦‍♂️

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...