kamate uvećavaju prihode

Commerzbank u trećem kvartalu utrostručila neto dobit

BankeEUNovac

8.11.2023 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Commerzbank u trećem kvartalu utrostručila neto dobit Commerzbank u trećem kvartalu utrostručila neto dobit
Druga najveća nemačka banka Commerzbank u trećem tromesečju je više nego utrostručila neto dobit, sa 195 miliona evra na 684 miliona, uglavnom zbog viših... Commerzbank u trećem kvartalu utrostručila neto dobit

Druga najveća nemačka banka Commerzbank u trećem tromesečju je više nego utrostručila neto dobit, sa 195 miliona evra na 684 miliona, uglavnom zbog viših kamata u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Banka je zbog toga poboljšala svoju prognozu za celu godinu. Neto dobit je premašila očekivanja analitičara, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Tromesečni prihodi banke porasli su 34 odsto na godišnjem nivou na 2,2 milijarde evra.

Kao i drugi zajmodavci u Evropi, Commerzbank ima koristi od viših kamata. Evropska centralna banka udesetostručila je troškove zaduživanja od prošlog jula u borbi protiv inflacije.

Banka sada očekuje neto dobit od 2,2 milijarde evra u celoj godini, u poređenju sa 1,4 milijarde evra prošle godine. Do 2027. godine, uz smanjenje obima troškova i prihoda, želi da ostvari oko 3,4 milijarde evra čiste dobiti.

Očekuje se da će neto prihod banke od kamata ove godine iznositi više od 8,1 milijardu evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...