Crna Gora kupila 197 akcija od Atlas banke

Država postala akcionar Montenegroberze

BankeBerzaNovacRegion

29.5.2023 16:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Država postala akcionar Montenegroberze Država postala akcionar Montenegroberze
Republika Crna Gora je još u četvrtak od Atlas banke u stečaju kupila 197 akcija Montenegroberze, po ceni od 600 evra po deonici. Ta... Država postala akcionar Montenegroberze

Republika Crna Gora je još u četvrtak od Atlas banke u stečaju kupila 197 akcija Montenegroberze, po ceni od 600 evra po deonici. Ta transakcija je danas saldirana, prenosi agencija Mina.

Vrednost ukupne transakcije je iznosila 118,2 hiljade evra, a procentualno učešće akcija u blok trgovini u ukupnom broju akcija Montenegroberze iznosilo je 5,7924 odsto.

“U skladu sa članovima 102 i 107 Zakona o tržištu kapitala, Ministarstvo finansija i Atlas banka u stečaju dostavili su obaveštenje Montenegroberzi o akcionaru koji je prešao prag od pet odsto”, navodi se u saopštenju Montenegroberze. Transakcija je obavljena preko VIP broker Montenegra.

Montenegroberza je osnovana u junu 1993. godine, na osnovu Zakona o tržištu novca i tržištu kapitala.

Prvi akcionari bili su tadašnja Republika Crna Gora i četiri crnogorske banke – Montenegrobanka, Pljevaljska banka, Beranska banka i Hipotekarna banka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...