Kompaniji Zijin ponuđen ugovor od tri godine

Nastavak izvoza bakra iz Srbije preko Montecarga i Luke Bar

RegionVesti

26.5.2023 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nastavak izvoza bakra iz Srbije preko Montecarga i Luke Bar Nastavak izvoza bakra iz Srbije preko Montecarga i Luke Bar
Luku Bar i državno preduzeće za teretni železnički saobraćaj Montecargo u Crnoj Gori posetili su predstavnici kineske kompanije Zijin i logističke kompanije Trans Cargo... Nastavak izvoza bakra iz Srbije preko Montecarga i Luke Bar

Luku Bar i državno preduzeće za teretni železnički saobraćaj Montecargo u Crnoj Gori posetili su predstavnici kineske kompanije Zijin i logističke kompanije Trans Cargo Logistic (TCL) iz Beograda sa kojima su razgovarali o nastavku saradnje u transportu i pretovaru koncentrata bakra iz Bora.

Kako se navodi u saopštenju sa sastanka, Slobodan Macić iz TCL-a, kao logističar ovog posla, predložio je kineskoj delegaciji ugovor na najmanje tri godine, čime bi se stvorili jači uslovi za planirana ulaganja svih učesnika.

Delegaciju kompanije Zijin predvodio je potpredsednik Lin Honging, a kompaniju TCL Mihailo Vukićević.

Partneri koji obavljaju poslove za Zijin na ovoj saobraćajnoj liniji su Srbija Kargo, Montecargo, TCL i Luka Bar, navodi se u saopštenju.

Predsednik Upravnog odbora Luke Bar Darko Pekić istakao je značaj ovog poslovnog projekta za crnogorsku pomorsku i železničku privredu, kao i za sve prateće delatnosti.

Predsednik Upravnog odbora kompanije Montecargo Miroslav Brajović izrazio je veliko zadovoljstvo što je kineska delegacija ukazala veliko povjerenje crnogorskim kompanijama u ovom poslu.

Izvršna direktorka preduzeća Montecargo Dušanka Dragojević izjavila je da ova kompanija može kvalitetno i uspešno da transportuje 60.000 tona mesečno.

 • Jj992

  26.5.2023 #1 Author

  Ili je to sto zbog duga u vezi izgradnje autoputa moze i luka postati kineska….

  Odgovori

 • NATI

  28.5.2023 #2 Author

  Kineza svuda ima

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...