novac će biti upotrebljen za likvidnost firmi i investicije

EIB obezbedio 200 miliona evra kredita za mala i srednja preduzeća u Srbiji

BankeNovacPoslovanjePreduzetnik

30.6.2021 16:23 Autor: Miljan Paunović 0

EIB obezbedio 200 miliona evra kredita za mala i srednja preduzeća u Srbiji EIB obezbedio 200 miliona evra kredita za mala i srednja preduzeća u Srbiji
Ugovor u vrednosti od 200 miliona evra kredita Evropske investicione banke za pomoć malim i srednjim preduzećima u Srbiji, potpisali su u sredu ministar... EIB obezbedio 200 miliona evra kredita za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Ugovor u vrednosti od 200 miliona evra kredita Evropske investicione banke za pomoć malim i srednjim preduzećima u Srbiji, potpisali su u sredu ministar finansija Siniša Mali i potpredsednica EIB Liliana Pavlov.

Kako je nakon potpisivanja ugovora izjavio ministar Mali 110 miliona evra biće upotrebljeno za likvidnost preduzeća, a 90 miliona za investicije.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković je istakla da je današnji dan prelep za mala i srednja preduzeća koja čine 99 odsto srpske privrede i navela da je projekat pomoći privrednicima zbog nedostatka novca morao biti obustavljen ali da će, kada legnu pare od EIB, program moći da se nastavi, prenosi Tanjug.

Liliana Pavlov, koja je zbog situacije sa pandemijom ugovor potpisala u Luksemburgu, ocenila je da će uz pomoć ovih sredstava biti očuvana likvidnost preduzeća i obezbediće se njihov oporavak na srednji rok.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...