Doprinos dobre prodaje delova avionskih motora

General Electric nadmašio očekivanja u profitu i prihodima

BerzaNovacSvet

25.10.2023 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

General Electric nadmašio očekivanja u profitu i prihodima General Electric nadmašio očekivanja u profitu i prihodima
General Electric je nadmašio sopstvena očekivanja u pogledu profita i prihoda u trećem kvartalu, uglavnom zahvaljujući snažnoj prodaji delova avionskih motora. Ali problemi u... General Electric nadmašio očekivanja u profitu i prihodima

General Electric je nadmašio sopstvena očekivanja u pogledu profita i prihoda u trećem kvartalu, uglavnom zahvaljujući snažnoj prodaji delova avionskih motora. Ali problemi u lancu snabdevanja se nastavljaju, kaže izvršni direktor Lari Kalp (Larry Calp).

General Electric je očekivao zaradu od 56 centi po akciji u prošlom kvartalu, ali je zaradio 82 centa. Prihodi su porasli na 16,5 milijardi dolara, piše Seebiz.

Akcije kompanije porasle su 3,95 odsto na 110,90 dolara nakon objavljivanja rezultata na njujorškoj berzi.

General Electric je u trećem kvartalu prodao deo svog udela u kompaniji za lizing aviona AerCap Holdings. Prikupio je 2,7 milijardi dolara i na kraju će prodati preostalih 14,5 odsto akcija.

Kompanija očekuje zaradu do 2,65 dolara po akciji ove godine, iako problemi u lancu snabdevanja ometaju planove za proizvodnju, između ostalog, Airbusovih i Boeingovih mlaznih motora LEAP koje proizvodi sa francuskim Safranom.

Umesto povećanja proizvodnje od 50 odsto u odnosu na 2021. godinu, rast će biti samo 45 odsto, sada očekuju u kompaniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...