Projekat potrošačkih kredita nije bio isplativ

Goldman Sachs razmatra raskidanje ugovora sa kompanijom Apple

BankeNovac

3.7.2023 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs razmatra raskidanje ugovora sa kompanijom Apple Goldman Sachs razmatra raskidanje ugovora sa kompanijom Apple
Svetski zajmodavac Goldman Sachs nastavlja sa planovima da napusti svoje poslovanje sa potrošačkim kreditima i razmatra da li da prekine svoje partnerstvo sa kompanijom... Goldman Sachs razmatra raskidanje ugovora sa kompanijom Apple

Svetski zajmodavac Goldman Sachs nastavlja sa planovima da napusti svoje poslovanje sa potrošačkim kreditima i razmatra da li da prekine svoje partnerstvo sa kompanijom Apple. Istovremeno, u pregovorima je sa kompanijom American Express da preuzme kreditnu karticu kompanije Apple.

Gubitak kompanije Goldman Sachs kada su u pitanju potrošački finansijski proizvodi počeo je 2016. godine. Međutim, početak projekta sa potrošačkim kreditima bio je poduhvat koji gubi novac, a izvršni direktor David Solomon je u februaru rekao da Goldman Sachs „razmatra strateške alternative“ za posao, piše SEEbiz, pozivajući se na Wall Street Journal.

Goldman Sachs je izgubio više od tri milijarde dolara od 2020. godine u nastojanju da poveća potrošački segment poslovanja.

U aprilu su kompanija sa Wall Streeta i tehnološki gigant Apple uveli štedni račun sa visokim prinosom. Goldman Sachs je, takođe, nedavno najavio podršku za ponudu kompanije Apple „kupi sada, plati kasnije“. Ali sada, prema izveštaju WSJ, koji se poziva na ljude koji su upoznati sa diskusijama, Goldman Sachs želi da prebaci partnerstvo kompanije Apple sa kreditnim karticama na American Express AKSP +1,23 odsto (AKSP).

Banka je, takođe, razgovarala o prenošenju svog partnerstva sa karticama sa kompanijom General Motors GM +0,94 procenta (GM) na American Express ili drugog izdavaoca, rekli su neki od ljudi za WSJ.

Apple je svestan višemesečnih pregovora, i morao bi da pristane na transfer. Kompanija Goldman Sachs i kompanija Apple su kontaktirane za komentar. American Express je u subotu saopštio da neće komentarisati izveštaj.

Izveštaj WSJ objavljen je nakon zatvaranja tržišta u petak. Goldman Sachs je završio sa padom od 0,2 odsto. Apple je završio sa dobitkom od 2,3 procenta, a njegova tržišna kapitalizacija je prešla tri biliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.