Ugovor vredan 1,7 milijardi evra

Kering preuzima 30 odsto udela u italijanskom luksuznom brendu Valentino

InvesticijeNovac

28.7.2023 12:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kering preuzima 30 odsto udela u italijanskom luksuznom brendu Valentino Kering preuzima 30 odsto udela u italijanskom luksuznom brendu Valentino
Francuska luksuzna grupa Kering, koja se bori da oživi prodaju svog ekskluzivnog brenda Gucci, saopštila je da kupuje 30 odsto udela u italijanskoj modnoj... Kering preuzima 30 odsto udela u italijanskom luksuznom brendu Valentino

Francuska luksuzna grupa Kering, koja se bori da oživi prodaju svog ekskluzivnog brenda Gucci, saopštila je da kupuje 30 odsto udela u italijanskoj modnoj marki Valentino od katarskog investicionog fonda Mayhoola za 1,7 milijardi evra (3,2 milijarde dolara) u gotovini.

Ugovor uključuje opciju da Kering kupi ceo Valentinov akcijski kapital najkasnije do 2028. godine, prenosi Reuters.

„Transakcija je deo šireg strateškog partnerstva između Keringa i investicionog fonda Mayhoola, što bi moglo dovesti do toga da Mayhoola postane deoničar Keringa“, navodi Kering u saopštenju.

Valentino, jedan od najpoznatijih italijanskih modnih brendova, ima 211 prodavnica kojima direktno upravlja i ostvario je prihod od 1,4 milijarde evra u 2022. godini.

Kering će imati predstavnika u odboru italijanskog brenda, saopštila je francuska grupa.

Mayhoola, koja je kupila Valentino 2012. godine, „ostaće većinski akcionar sa 70 odsto akcijskog kapitala i nastaviće da sprovodi uspešnu strategiju podizanja brenda“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...