Akvizicija vredna 3,5 milijardi evra

Vlasnik luksuznih brendova Kering preuzeo francuskog proizvođača parfema Creed

LifestyleLuksuzSvet

10.7.2023 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Vlasnik luksuznih brendova Kering preuzeo francuskog proizvođača parfema Creed Vlasnik luksuznih brendova Kering preuzeo francuskog proizvođača parfema Creed
Vlasnik luksuznih brendova Kering, koji inače poseduje i modnu kompaniju Gucci, platio je 3,5 milijardi evra (5,17 milijardi dolara) za kupovinu proizvođača vrhunskih parfema... Vlasnik luksuznih brendova Kering preuzeo francuskog proizvođača parfema Creed

Vlasnik luksuznih brendova Kering, koji inače poseduje i modnu kompaniju Gucci, platio je 3,5 milijardi evra (5,17 milijardi dolara) za kupovinu proizvođača vrhunskih parfema Creed, izvestio je časopis Financial Times pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.

Francuska luksuzna grupa Kering izvršila je akviziciju pošto je ranije ove godine odustala od namere da pokrene kozmetički biznis u sopstvenoj kompaniji, prenosi Reuters.

Očekuje se da će ugovor o kupovini 100 odsto parfimerijske kompanije iz fondova koje kontroliše investiciona kompanija BlackRock biti završen u drugoj polovini ove godine.

Jedan od razloga zašto detalji transakcije nisu ranije saopšteni je taj što kompanije nisu htele da emituju strme profitne marže kompanije Creed, navodi se u izveštaju časopisa Financial Times.

Kering i Creed nisu odmah odgovorili na zahtev agencije Reuters za komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...