Kineska firma se priprema za listiranje u Švajcarskoj

Kompanija CATL odabrala banke za prodaju globalnih depozitnih priznanica

AutomobiliInvesticijeNovacSvet

1.2.2023 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija CATL odabrala banke za prodaju globalnih depozitnih priznanica Kompanija CATL odabrala banke za prodaju globalnih depozitnih priznanica
Kompanija Contemporary Amperex Technology (CATL), najveći svetski proizvođač baterija za električne automobile, odabrala je banke za prodaju svojih globalnih depozitnih priznanica u Švajcarskoj, s... Kompanija CATL odabrala banke za prodaju globalnih depozitnih priznanica

Kompanija Contemporary Amperex Technology (CATL), najveći svetski proizvođač baterija za električne automobile, odabrala je banke za prodaju svojih globalnih depozitnih priznanica u Švajcarskoj, s ciljem da prikupi najmanje pet milijardi dolara, navode izvori upoznati sa situacijom.

Kineski gigant radi sa kompanijama China International Capital i China Securities International na prodaji akcija, navode izvori koji su tražili da ostanu anonimni jer su u pitanju informacije koje nisu dostupne javnosti. Za učešće u prodaji globalnih depozitnih priznanica CATL je takođe izabrao investicione banke Goldman Sachs i UBS, prenosi Bloomberg.

Do listiranja u Švajcarskoj moglo bi doći već ove godine. Većanje je još uvek u toku i detalji u vezi sa prodajom bi mogli da se promene, navode oni.

Kompanija CATL bi se mogla pridružiti drugim kineskim firmama koje dolaze na evropsko tržište, posebno uzimajući u obzir povećane geopolitičke rizike koji su umanjili privlačnost prekomorskih tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države.

Prodajom vrednom pet milijardi dolara, globalne depozitne priznanice CATL-a dostigle bi rekord među kineskim kompanijama, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

U prvih 10 meseci 2022, udeo ove kompanije u tržištu iznosio je 35 odsto. CATL snabdeva proizvođače automobila kao što su Volkswagen, Geeli Automobile Holdings, Nissan Motor i Tesla, koji su isporučili manje električnih vozila nego što se očekivalo u prošlom kvartalu, uprkos tome što su ponudili određena smanjenja cena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...