Nezadovoljstvo kupaca automobila Tesla

Kinezi protestovali zbog propuštenog sniženja cene vozila

AutomobiliSvetVesti

9.1.2023 14:49 Autor: Vladimir Jokanović 4

Kinezi protestovali zbog propuštenog sniženja cene vozila Kinezi protestovali zbog propuštenog sniženja cene vozila
Stotine vlasnika automobila Tesla okupilo se tokom vikenda u salonima i distributivnim centrima u Kini, tražeći obeštećenje nakon iznenadnog smanjenja cena, navodeći da su... Kinezi protestovali zbog propuštenog sniženja cene vozila

Stotine vlasnika automobila Tesla okupilo se tokom vikenda u salonima i distributivnim centrima u Kini, tražeći obeštećenje nakon iznenadnog smanjenja cena, navodeći da su preplatili svoja vozila koja su nedavno kupili.

Oko 200 kupaca Teslinih automobila Model Y i Model 3 okupilo se u dostavnom centru kompanije u Šangaju da protestuje zbog odluke američkog proizvođača električnih automobila da u petak snizi cene drugi put u poslednja tri meseca, prenosi CNN.

Oni navode da su verovali da cene koje je Tesla naplaćivao za svoje automobile krajem prošle godine neće biti smanjene tako naglo i tako značajno, kao što je proizvođač upravo najavio u pokušaju da podstakne prodaju i podrži proizvodnju u svojoj fabrici u Šangaju.

Nakon iznenađujućeg pojeftinjenja u petak, cene Teslinih električnih vozila u Kini sada su između 13 i 24 odsto niže nego u septembru. Analitičari ocenjuju da će odluka Tesle verovatno povećati njenu prodaju, koja je pala u decembru, kao i da će primorati druge proizvođače električnih vozila da obore cene.

Tesla ne planira da nadoknadi štetu kupcima kojima su vozila isporučena pre najnovijeg sniženja cena, saopšteno je iz filijale kompanije u Kini. Oko trećina globalne prodaje Tesle u 2021. godini otpada na Kinu, a njena fabrika u Šangaju koja zapošljava 20.000 radnika je naproduktivniji i najprofitabilniji pogon ovog preduzeća.

  • GOCA BG

    9.1.2023 #1 Author

    Sada ce ovim potezom i drugi morati da obore cenu…

    Odgovori

  • Jovana24

    9.1.2023 #2 Author

    Zanimljivo

    Odgovori

  • BIJUTI27

    9.1.2023 #3 Author

    Elektricni automobili su igracke za bogate, razmislite malo koliko ljudi moze da promeni svoj automobil na dizel ili benzin za elektricni .Najprodavaniji polovni automobili krecu se od nekih 3000 do 10000€ .Kada cena elektricnih automobila bude u tom rasponu moze se ocekivati neka veca navala..

    Odgovori

  • TATJANA

    10.1.2023 #4 Author

    Oštećeni su naravno i trebalo bi da ih stave u isti rang sa novim kupcima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...