prekretnica u poslovanju kompanije

Fabrika Tesla u Šangaju proizvela million automobila za tri godine

AutomobiliBiznisFirme u fokusuPoslovanjeSvet

15.8.2022 13:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Fabrika Tesla u Šangaju proizvela million automobila za tri godine Fabrika Tesla u Šangaju proizvela million automobila za tri godine
Gigafabrika američkog proizvođača automobila Tesla u kineskom Šangaju saopštila je da je proizvela milion vozila za tri godine, što je označilo prekretnicu. Osnovana 2019.... Fabrika Tesla u Šangaju proizvela million automobila za tri godine

Gigafabrika američkog proizvođača automobila Tesla u kineskom Šangaju saopštila je da je proizvela milion vozila za tri godine, što je označilo prekretnicu.

Osnovana 2019. godine, gigafabrika Tesla u Šangaju je prva gigafabrika tog proizvođača automobila van SAD, sa stopom lokalizacije industrijskog lanca od više od 95 procenata i 99,99 procenata zaposlenih Kineza, prenosi agencija Beta.

Prema podacima Tesla Kina, fabrika u Šangaju, važan izvozni centar Tesle, izvezla je 97.182 automobila u periodu januar-jun, u poređenju sa 41.770 komada u istom periodu prošle godine.

Tesla je u junu isporučila rekordnih 77.938 vozila u Kini, što je 177 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Gigafabrika u Šangaju proizvela je skoro 300.000 vozila u prvoj polovini ove godine, prenosi agencija Beta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...