Gigant brze hrane prošle godine povećao neto dobit za sedam odsto

McDonald’s sa skromnijim rastom prihoda zbog krize na Bliskom istoku

NovacSvet

6.2.2024 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

McDonald’s sa skromnijim rastom prihoda zbog krize na Bliskom istoku McDonald’s sa skromnijim rastom prihoda zbog krize na Bliskom istoku
Lanac restorana brze hrane McDonald’s je u poslednjem kvartalu prošle godine povećao prihode za osam odsto na godišnjem nivou, na 6,4 milijarde dolara, a... McDonald’s sa skromnijim rastom prihoda zbog krize na Bliskom istoku

Lanac restorana brze hrane McDonald’s je u poslednjem kvartalu prošle godine povećao prihode za osam odsto na godišnjem nivou, na 6,4 milijarde dolara, a neto dobit za sedam odsto, na dve milijarde dolara.

Rast globalno uporedivih prihoda od prodaje bio je manji, što kompanija pripisuje posledicama krize na Bliskom istoku, piše Seebiz.

Rast globalno uporedivih prihoda od prodaje u poslednjem kvartalu prošle godine bio je za 5,4 procentna poena manji nego u trećem kvartalu i niži od godišnjeg proseka.

Ovaj rast je u velikoj meri vođen dobrim rezultatima u SAD, gde je visoka inflacija obeshrabrila potrošače da biraju skuplje restorane. Bolji rezultati ostvareni su i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Kanadi, dok su u Francuskoj prihodi manji nego u istom periodu godinu dana ranije.

U međuvremenu, na poslovanje njihovih restorana u regionu Bliskog istoka, od kojih skoro svi rade po franšiznom modelu, u velikoj meri su uticale pojačane tenzije na tim prostorima.

U kompaniji su ocenili da će to uticati i na ovogodišnje poslovanje, ali su optimisti da će efekti biti poništeni uspešnim poslovanjem u drugim regionima.

„Verujemo u otpornost naše kompanije“, napisali su.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...