Sa dobitkom poslovao i novi igrač Novotel

Mtel grupa ostvarila najveće prihode i dobit na tržištu BiH u 2022. godini

NovacRegion

25.5.2023 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mtel grupa ostvarila najveće prihode i dobit na tržištu BiH u 2022. godini Mtel grupa ostvarila najveće prihode i dobit na tržištu BiH u 2022. godini
Borba na tržištu telekomunikacija Bosne i Hercegovine u punom je jeku. Tradicionalni igrači i dalje drže svoje pozicije, a priključuju im se i novi... Mtel grupa ostvarila najveće prihode i dobit na tržištu BiH u 2022. godini

Borba na tržištu telekomunikacija Bosne i Hercegovine u punom je jeku. Tradicionalni igrači i dalje drže svoje pozicije, a priključuju im se i novi „izazivači“, ocenio je poslovni portal BiznisInfo.ba.

U prošloj godini, kako su objavili, najveće prihode i dobit imala je Mtel grupa (Mtel + akvizirane kompanije), i oni su iznosili 539 miliona maraka (KM), uz neto dobit od 85 miliona uz rast svih parametara.

BH Telecom je prošle godine ostvario ukupne prihode od oko 510 miliona KM, dok je dobit bila oko 55 miliona KM, što je pad od preko osam miliona KM.

HT Mostar (Eronet) takođe je poslovao pozitivno, iako sa dobiti ispod milion konvertibilnih maraka.

Zanimljivo je da je pozitivno poslovao novi igrač na tržištu, kompanija Novotel. Firma je ostvarila prihode od preko milion i dobit od skoro 400.000 konvertibilnih maraka, istakao je BiznisInfo.ba u analizi, uz ocenu da je Novotel ostvario uspeh kao novajlija na veoma konkurentnom i zahtevnom tržištu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...