Nastavljeno preuzimanje preduzeća iz neprijateljskih zemalja

Prodata ruska imovina kompanije Hyundai

NovacSvet

26.1.2024 14:35 Autor: Vladimir Jokanović 6

Prodata ruska imovina kompanije Hyundai Prodata ruska imovina kompanije Hyundai
Ruska kompanija Art-Finance završila je transakciju kupovine svih ruskih sredstava južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai, uključujući preduzeće Hyundai Motor Manufacturing Rus iz Sankt Peterburga. Kompanija... Prodata ruska imovina kompanije Hyundai

Ruska kompanija Art-Finance završila je transakciju kupovine svih ruskih sredstava južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai, uključujući preduzeće Hyundai Motor Manufacturing Rus iz Sankt Peterburga.

Kompanija Art-Finance, na čijem je čelu bivši predsednik dilerskog holdinga Avilon Andrej Pavlovič, registrovana je u Moskvi u februaru 2023. godine, a u maju je otkupila rusku imovinu nemačkog Volkswagena, uključujući fabriku u Kalugi, prenosi Komersant.

Dogovor o kupovini ruske fabrike Hyundai odobrio je odbor direktora Volkswagena. Fabrika Hyundai u Sankt Peterburgu nastavila je sa radom 9. januara ove godine posle dve godine neaktivnosti. Kompanija zapošljava 800 ljudi.

Kompanija Art-Finance saopštila je da će fabrici Hyundai Motor Manufacturing Rus uskoro biti promenjen naziv. Novi naziv biće objavljen nakon završetka procedure za njegovu registraciju, a glavni zadatak nove fabrike biće da zadrži zaposlene.

Više kompanija iz „neprijateljskih zemalja“ (koje su uvele sankcije Moskvi) prodalo je svoje poslovanje u Rusiji za simbolične sume, uz dodatne klauzule o otkupu kako bi se lakše eventualno vratile na tržište.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...