Rast prodaje između 2,5 i tri odsto

Prognoze maloprodajnog lanca Walmart za 2023. niže od očekivanja analitičara

NovacPoslovanjeSvet

21.2.2023 18:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Prognoze maloprodajnog lanca Walmart za 2023. niže od očekivanja analitičara Prognoze maloprodajnog lanca Walmart za 2023. niže od očekivanja analitičara
Lanac supermarketa Walmart objavio je prognoze za tekuću fiskalnu godinu koje su ispod očekivanja analitičara, iako je snažna potražnja pomogla kompaniji da premaši očekivanja... Prognoze maloprodajnog lanca Walmart za 2023. niže od očekivanja analitičara

Lanac supermarketa Walmart objavio je prognoze za tekuću fiskalnu godinu koje su ispod očekivanja analitičara, iako je snažna potražnja pomogla kompaniji da premaši očekivanja za praznični kvartal.

Iz najvećeg maloprodajnog lanca na svetu navode da očekuju da će u tekućoj fiskalnoj godini neto prodaja porasti između 2,5 i tri odsto, ispod prognoza povećanja od 3,3 odsto koje je dao Wall Street, piše Financial Times.

Takođe, očekuju da će prilagođena zarada po akciji za 2024. godinu iznositi 5,90 i 6,05 dolara, ispod očekivanja analitičara od 6,50 dolara. Vrednost akcija kompanije Walmart pala je za 3,3 odsto na predberzanskom trgovanju u Njujorku.

U četvrtom kvartalu 2022. godine kompanija je premašila prognoze, delom zahvaljujući popustima na određene proizvode koji su privukli kupce. Umanjena zarada od 2,32 dolara po akciji bila je viša od tržišnih prognoza od 1,52 dolara.

Neto prodaja porasla je u periodu od tri meseca zaključno sa 31. januarom za 7,3 odsto, na 164 milijardi dolara, premašivši tako prognoze analitičara od 159,7 milijardi.

Iz Walmart-a je saopšteno da je u četvrtom kvartalu konsolidovani bruto profit pao za 83 bazna poena, nakon što su cene artikala snižene s ciljem da se rasproda višak zaliha.

 • TATJANA

  22.2.2023 #1 Author

  Snižene cen, zalihe nagomilane rasprodate ili bar bitno smanjene, dovoljno je

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.