Prodaja akcija platforme društvenih medija

Reddit procenjen na 6,4 milijarde dolara u inicijalnoj javnoj ponudi

BerzaNovacSvet

21.3.2024 13:11 Autor: Vladimir Jokanović 0

Reddit procenjen na 6,4 milijarde dolara u inicijalnoj javnoj ponudi Reddit procenjen na 6,4 milijarde dolara u inicijalnoj javnoj ponudi
Platforma društvenih medija Reddit prikupila je 748 miliona dolara prodajući 22 miliona akcija po 34 dolara, dajući IPO tržištu preko potreban podsticaj. Reddit je... Reddit procenjen na 6,4 milijarde dolara u inicijalnoj javnoj ponudi

Platforma društvenih medija Reddit prikupila je 748 miliona dolara prodajući 22 miliona akcija po 34 dolara, dajući IPO tržištu preko potreban podsticaj. Reddit je ocenio svoje akcije na vrhu tržišnog ranga, procenjujući platformu na 6,4 milijarde dolara.

Da bi privukao maloprodajne investitore, Reddit je rezervisao osam procenata ukupnih akcija u ponudi za kvalifikovane korisnike i moderatore na svojoj platformi, određene članove odbora i prijatelje i članove porodica svojih zaposlenih, prenosi Reuters.

Reddit je osnovan pre dvadesetak godina i postao je jedan od najpopularnijih onlajn foruma u svetu. Prema podacima kompanije, do kraja prošle godine platforma je imala više od 73 miliona registrovanih korisnika. IPO stavlja u prvi plan pitanje koje se godinama postavlja iza kulisa, kako preduzeće može da zaradi novac od onoga što su u suštini nasumični razgovori?, prenosi BBC.

Korisnici ne plaćaju da koriste Reddit. Veb lokacija je besplatna za ljude koji pregledaju forume, objavljuju na njima ili komentarišu. Reddit 20 godina nije zaradio novac, pa se mnogi pitaju zbog čega sada vredi milijarde ako ne zarađuje.

Put ka profitabilnosti kompanije mogao bi da bude izgrađen oko AI modela. To je zato što će kompanije kao što je OpenAI, plaćati podatke tih nasumičnih razgovora. Veruje se da je kompanija Google platila Redditu 60 miliona dolara za pravo da skenira skoro dve decenije diskusija kako bi poboljšala svoj program veštačke inteligencije. Reddit je naveo da ima ugovore o licenciranju vredne više od 200 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...