SANOFI KUPUJE AMERIČKU FIRMU Ukupna vrednost oko 3,7 milijardi dolara

NovacSvetVesti

17.8.2020 12:45 Autor: Julijana Vincan 0

SANOFI KUPUJE AMERIČKU FIRMU Ukupna vrednost oko 3,7 milijardi dolara SANOFI KUPUJE AMERIČKU FIRMU Ukupna vrednost oko 3,7 milijardi dolara
Francuska farmaceutska kompanija Sanofi kupuje američko preduzeće Principia Biopharma za oko 3,7 milijardi dolara, saopštile su ove firme. Sanofi će otkupiti sve deonice američke... SANOFI KUPUJE AMERIČKU FIRMU Ukupna vrednost oko 3,7 milijardi dolara

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi kupuje američko preduzeće Principia Biopharma za oko 3,7 milijardi dolara, saopštile su ove firme.

Sanofi će otkupiti sve deonice američke firme po ceni od 100 dolara po deonici u gotovini. Ukupna vrednost je oko 3,68 milijardi dolara.

„Ova akvizicija unapređuje našu transformaciju u oblasti razvoja i istraživanja koja je već u toku, kako bi se ubrzao razvoj najperspektivnijih lekova koji će zadovoljiti potrebe pacijenata“, izjavio je izvršni direktor Sanofija Pol Hadson (Paul Hudson).

Na ovaj način se pojačava prisutnost kompanije iz Pariza u područjima istraživanja i razvoja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...