Najveći izvoznik nafte planira da proda islamske hartije od vrednosti

Saudijska Arabija nudi otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara

BankeNovacSvet

18.10.2022 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Saudijska Arabija nudi otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara Saudijska Arabija nudi otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara
Saudijska Arabija prodaje obveznice i islamske hartije od vrednosti, nudeći istovremeno otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara. Najveći izvoznik nafte na svetu... Saudijska Arabija nudi otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara

Saudijska Arabija prodaje obveznice i islamske hartije od vrednosti, nudeći istovremeno otkup duga u vrednosti od 15,5 milijardi dolara.

Najveći izvoznik nafte na svetu planira da proda sukuk, odnosno hartije od vrednosti koje su struktuirane na osnovu specifičnog ugovora o razmeni sredstava usklađenog sa šerijatskim pravom, sa rokom dospeća od šest godina i obveznice koje dospevaju za deset godina u dolarskoj denominaciji, navodi anonimni izvor, prenosi Bloomberg.

U isto vreme Saudijska Arabija je tražila od deoničara da objave tender za svoje obveznice s dospećem u 2023, 2025. i 2026. godini kako bi ih kraljevstvo otkupilo za gotovinu.

“Saudijskoj Arabiji zapravo nije potreban novac. Ovo je dobar način da ostane u kontaktu sa međunarodnim tržištima duga, istovremeno preuzimajući upravljanje pasivom pri okončanju dospeća dugovanja”, izjavio je Abdul Kadir Husein (Abdul Kadir Hussain), šef odseka za upravljanje sredstvima sa fiksnim prihodom u kompaniji Arqaam Capital u Dubaiju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...