Izuzetak kompanija Paulaner

Slabija prodaja velikih svetskih pivara u 2023.

NovacZanimljivosti

12.6.2024 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Slabija prodaja velikih svetskih pivara u 2023. Slabija prodaja velikih svetskih pivara u 2023.
Četrdeset najvećih svetskih pivara proizvelo je manje piva u 2023. nego prethodne godine, pokazali su podaci najvećeg svetskog prodavca hmelja BarthHaasa iz Nirnberga. Velike... Slabija prodaja velikih svetskih pivara u 2023.

Četrdeset najvećih svetskih pivara proizvelo je manje piva u 2023. nego prethodne godine, pokazali su podaci najvećeg svetskog prodavca hmelja BarthHaasa iz Nirnberga.

Velike pivare su prošle godine proizvele 162 milijarde litara, 2,2 odsto manje nego 2022, navode iz kompanije Barthas.

Na rang listi je šest nemačkih pivara i većina njih nije mogla da zaustavi trend. Barthas je zabeležio pad proizvodnje u pet svojih pivara. Jedini izuzetak je Paulaner grupa, čija je prodaja skočila za 5,7 odsto na 634 miliona litara, piše Seebiz.

Sve u svemu, nemačke pivare igraju samo malu ulogu u rangiranju. Najveća, Radeberger grupa, nalazi se tek na 22. mestu sa 1,08 milijardi litara – kao i prošle godine. Poređenja radi, na prvom mestu je belgijska kompanija AB InBev sa više od 50 milijardi litara.

Nemački broj dva Oettinger ponovo je na 25. mestu sa 750 miliona litara. Paulaner je napredovao za dve pozicije, i sada je na 28. mestu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.