Optimistična prognoza nemačkog tehnološkog giganta

Snažan rast dobiti kompanije Siemens

Firme u fokusuNovac

9.2.2024 08:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Snažan rast dobiti kompanije Siemens Snažan rast dobiti kompanije Siemens
Nemački industrijski gigant Siemens zabeležio je u poslednjem kvartalu prošle godine dobit od 2,4 milijarde evra, što je 61 odsto više nego u istom... Snažan rast dobiti kompanije Siemens

Nemački industrijski gigant Siemens zabeležio je u poslednjem kvartalu prošle godine dobit od 2,4 milijarde evra, što je 61 odsto više nego u istom periodu 2022. godine.

Prihodi od prodaje porasli su dva odsto na 18,4 milijarde evra, a izgledi za budućnost takođe su optimistični, prenosi Seebiz, pozivajući se na izveštaje agencija.

U posmatranom periodu Siemens je uočio znakove usporavanja poslovnog rasta u sektoru industrijske automatizacije, koji su neutralisani snažnim rastom u jedinicama za inteligentnu infrastrukturu i mobilnost.

Prema prilagođenim podacima, obim narudžbina u koncernu porastao je od oktobra do kraja decembra dva odsto na 22,3 milijarde evra, što je znatno iznad očekivanja analitičara. Rezultatima su najviše doprinele velike porudžbine vozova.

Pored toga, Siemens je zaradio i u poslednjem kvartalu 2023. godine prebaci osam odsto udela u energetskoj tehhološkoj firmi Siemens Energy u sopstveni penzioni fond. Istovremeno, Siemens je potrvrdio poslovnu prognozu za tekuću poslovnu godinu i očekuje rast prihoda i dobiti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...