posao za više od 400 radnika

Siemens ulaže 200 miliona evra u novu fabriku u Singapuru

Firme u fokusuInvesticijeSvetU fokusu

15.6.2023 15:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Siemens ulaže 200 miliona evra u novu fabriku u Singapuru Siemens ulaže 200 miliona evra u novu fabriku u Singapuru
Siemens planira da uloži 200 miliona evra u izgradnju nove visokotehnološke fabrike u Singapuru, u kojoj će biti zaposleno više od 400 radnika. Kompanija... Siemens ulaže 200 miliona evra u novu fabriku u Singapuru

Siemens planira da uloži 200 miliona evra u izgradnju nove visokotehnološke fabrike u Singapuru, u kojoj će biti zaposleno više od 400 radnika.

Kompanija će otvoriti pozicije u naprednoj proizvodnji, upravljanju lancem snabdevanja, menadžmentu kvaliteta i finansijama, prenosi Business Times.

Nemačka grupa za inženjering i tehnologiju saopštila je da će fabrika pokazati mogućnosti digitalizacije i uključiti visoko automatizovane proizvodne procese.

Fabrika je jedna od četiri Siemens-ove fabrike koje realizuju porudžbine širom sveta, i ima fleksibilnost u svojoj funkciji, sa fokusom na tehnologiju automatizacije zgrada.

Nova fabrika prvenstveno se otvara zbog rasta potražnje sa tržišta u jugoistočnoj Aziji, te širi i svoju proizvodnu mrežu i istraživačke i dizajnerske mogućnosti u ovom delu sveta.

Veliki broj spoljnotrgovinskih sporazuma Singapura sa drugim zemljama čini zemlju privlačnom za Siemens za ispunjavanje porudžbina u regionu i ostatku sveta, rekao je predsednik i izvršni direktor Siemensa Roland Buš (Roland Busch).

Investicija predviđena za novu fabriku deo je od dve milijarde evra koje je Siemens izdvojio za ulaganja uglavnom u proširenje proizvodnih kapaciteta, a više detalja biće objavljeno u toku ove godine.

Siemens pojačava međunarodne investicije u nove fabrike visoke tehnologije, laboratorije za inovacije i obrazovne centre kako bi proširio svoje liderstvo u oblastima digitalizacije, automatizacije i održivosti.

Osim toga, očekuje se dodatna investicija od 500 miliona evra u istraživanje i dizajn, kao što su veštačka inteligencija i industrijski metaverzum, u fiskalnoj 2023. godini.

Investicija od 200 miliona evra dolazi kao deo talasa globalnih investicija kompanije, sa ranijim ulaganjima u Kinu, Nemačku i SAD, kao i dodatnim ulaganjima u Evropu i SAD.

Simens je osnovao svoj prvi tehnički biro u Singapuru 1908. godine i trenutno zapošljava oko 1.200 ljudi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...