definitvno napuštaju rusko tržište?

Siemens prodaje finansijske i lizing poslove u Rusiji

Firme u fokusuSvetVesti

17.11.2022 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Siemens prodaje finansijske i lizing poslove u Rusiji Siemens prodaje finansijske i lizing poslove u Rusiji
Nemački gigant Siemens, koji je najavio napuštanje ruskog tržišta u maju, prodao je sve svoje finansijske i lizing poslove u toj zemlji, pokazuju rezultati... Siemens prodaje finansijske i lizing poslove u Rusiji

Nemački gigant Siemens, koji je najavio napuštanje ruskog tržišta u maju, prodao je sve svoje finansijske i lizing poslove u toj zemlji, pokazuju rezultati za četvrti kvartal objavljeni u četvrtak.

„Siemens je prodao kompletan posao finansiranja i lizinga u Rusiji na kraju četvrtog poslovnog kvartala 2022. godine“, navodi se u izveštaju o zaradi za ovaj kvartal od 1. jula do 30 septembra, prenosi Anadolu Agency.

Siemens je obustavio sve nove poslove i međunarodne isporuke Rusiji i Belorusiji u martu, samo nekoliko dana nakon početka rata Moskve protiv Ukrajine 24. februara.

Ostvario je profit u četvrtom kvartalu bolji od očekivanog u svom industrijskom poslovanju, nudeći optimistične izglede za 2023. godinu.

„Uspešno smo sproveli našu strategiju, osvojivši tržišni udeo i ostvarivši rast visoke vrednosti“, rekao je Roland Buš (Roland Busch), predsednik i izvršni direktor Siemens-a i dodao da se nastavlja velika potražnja za ponudom hardvera i softvera, te da su prihodi od digitalnog poslovanja veći od očekivanog.

  • GOCA BG

    17.11.2022 #1 Author

    Pridruzili su se ostalim kompanijama koji su vec otisli sa ruskog trzista…

    Odgovori

  • JANA

    18.11.2022 #2 Author

    Dala baba dinar da udje ,a dva da izadje ….Bice posle Simensu veca dara nego mero ,odlaze a kada budu ponovo trazili da udju nece moci bez par milijardi ,svako dobro

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...