očekuju i povećanje zarade po akciji

Kompanija Siemens nadmašila prognoze prodaje u prvom kvartalu

Firme u fokusuLifestyleSvet

17.5.2023 18:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Siemens nadmašila prognoze prodaje u prvom kvartalu Kompanija Siemens nadmašila prognoze prodaje u prvom kvartalu
Siemens je u sredu podigao očekivanja svoje prodaje i profita za celu godinu nakon što je nemačka inženjerska i tehnološka grupa nadmašila prognoze poslovanja... Kompanija Siemens nadmašila prognoze prodaje u prvom kvartalu

Siemens je u sredu podigao očekivanja svoje prodaje i profita za celu godinu nakon što je nemačka inženjerska i tehnološka grupa nadmašila prognoze poslovanja tokom drugog tromesečja.

Kompanija koja ima širok raspon proizvoda od vozova do industrijskog softvera, sada očekuje rast prihoda od devet do 11 procenata do kraja septembra, u odnosu na prethodnu prognozu za povećanje od sedam do 10 procenata, piše Reuters.

Siemens takođe očekuje da poveća svoju osnovnu zaradu po akciji (EPS) na raspon od 9,60 evra do 9,90 evra, sa 8,90 evra na 9,40 evra koliko je saopštio da očekuje u februaru. Uz dobit od delimičnog ukidanja prethodne naplate, očekuje se da će ukupan EPS porasti na raspon od 11,61-11,91 evra.

Kompanija je već u februaru povećala svoje prognoze za celu godinu, navodeći veliku potražnju i ogroman broj zaostalih porudžbina, koji je u drugom tromesečju porastao na 105 milijardi evra (153 milijarde dolara).

Pojačane smernice usledile su nakon što je Siemens objavio da je njegov prihod u drugom kvartalu skočio za 14 odsto na 19,42 milijarde evra. Analitičari u anketi koju je sastavila kompanija očekivali su 18,59 milijardi evra.

Industrijski profit u tri meseca do kraja marta porastao je 47 odsto na 2,61 milijardu evra, što je blizu predviđenih 2,70 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...