Smanjenje troškova poslovanja dalo rezultate

Spotify zabeležio prvi kvartalni profit od 2021. godine

EUNovac

24.10.2023 14:04 Autor: Vladimir Jokanović 2

Spotify zabeležio prvi kvartalni profit od 2021. godine Spotify zabeležio prvi kvartalni profit od 2021. godine
Švedska kompanija Spotify ostvarila je profit u trećem kvartalu, jer se napor za smanjenje troškova isplatio, a njeno nedavno povećanje cena usluga nije odvratilo... Spotify zabeležio prvi kvartalni profit od 2021. godine

Švedska kompanija Spotify ostvarila je profit u trećem kvartalu, jer se napor za smanjenje troškova isplatio, a njeno nedavno povećanje cena usluga nije odvratilo pretplatnike.

Spotify, koji pruža usluge striminga muzike prijavio je neto zaradu od 65 miliona evra uz 3,4 milijarde evra prihoda u trećem tromesečju ove godine, prenosi Financial Times. Operativni rashodi kompanije smanjeni su za 13 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana, kada je Spotify zabeležio gubitak od 166 miliona evra.

Kompanija je saopštila da je ohrabrena najnovijim rezultatima koji su posledica unapređenja efikasnosti. Spotify je imao šest miliona kvartalnih pretplatnika, što je 50 odsto više od broja koji su prognozirali analitičari sa Wall Streeta, iako je kompanija povećala cene pretplate u nekoliko zemalja, uključujući SAD.

Nakon što je potrošila više od milijardu evra na izgradnju svog poslovanja, švedska kompanija smanjila je troškove, otpuštajući šest odsto svojih zaposlenih ranije ove godine i podižući cene za svoje pretplate u nekoliko zemalja.

Broj mesečnih aktivnih korisnika porastao je za 26 odsto na 574 miliona u trećem kvartalu, nadmašivši prognoze analitičara koji su očekivali oko 566 miliona. Kompanija je u trećem kvartalu zabeležila prvi kvartalni operativni prihod od 2021. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.