Švedska platforma prati poteze tehnoloških giganta

Spotify najavio ukidanje 600 radnih mesta

BiznisFirme u fokusuHi-tech

24.1.2023 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Spotify najavio ukidanje 600 radnih mesta Spotify najavio ukidanje 600 radnih mesta
Kompanija Spotify Technology SA, sa sedištem u Švedskoj, saopštila je da će smanjiti radnu snagu za šest odsto, što znači ukidanje oko 600 radnih... Spotify najavio ukidanje 600 radnih mesta

Kompanija Spotify Technology SA, sa sedištem u Švedskoj, saopštila je da će smanjiti radnu snagu za šest odsto, što znači ukidanje oko 600 radnih mesta.

Otpuštanja su planirana već ove nedelje i time će se Spotify pridružiti mnoštvu tehnoloških kompanija, od Amazona do Meta Platforms, u najavama otkaza zaposlenima radi smanjenja troškova, prenosi Bloomberg.

Spotify je u oktobru otpustio 38 zaposlenih iz svojih studija za podkaste „Gimlet Media“ i „Parcast“. Prema izveštaju o zaradi u trećem kvartalu 2022. godine, gigant za striming muzike ima oko 9.800 zaposlenih.

„Tokom dana biće obavljeni pojedinačni razgovori sa zaposlenima na koje se odnosi otpuštanje“, izjavio je u ponedeljak u online poruci generalni direktor i suosnivač vodeće kompanije online muzike Danijel Ek, a prenosi Beta.

Spotify već nekoliko godina beleži gubitke uprkos naglom rastu pretplatnika i prednosti u odnosu na rivale kao što je Apple Music.

Podsetimo, tehnološke kompanije povećale su broj zaposlenih tokom pandemije korona virusa, ali su bile prinuđene da ga smanje kao odgovor na smanjen prihod od oglašavanja i nestabilne ekonomske izglede.

Otpuštanje u Spotify Technology SA deo je plana otpuštanja zaposlenih kod velikih internet kompanija. Posle otpuštanja u Amazonu, Meti i Microsoftu, proteklog vikenda je Google najavio ukidanje oko 12.000 radnih mesta širom sveta. Microsoft će do kraja marta ukinuti oko 10.000 radnih mesta.

 • LEKI

  28.1.2023 #1 Author

  Svakako da ce najteže pasti ljudima koji ostaju bez posla

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.