Popularna platforma donosi „teške” odluke kako bi napredovala

Spotify sprovodi novu rundu otpuštanja

SvetVesti

6.6.2023 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Spotify sprovodi novu rundu otpuštanja Spotify sprovodi novu rundu otpuštanja
Nakon otkaza koji su se desili u oktobru i januaru, Spotify se sprema za nove rezove kada je u pitanju broj zaposlenih, prenosi Seebiz.... Spotify sprovodi novu rundu otpuštanja

Nakon otkaza koji su se desili u oktobru i januaru, Spotify se sprema za nove rezove kada je u pitanju broj zaposlenih, prenosi Seebiz.

Prema podacima koje je kompanija dostavila, Spotify je 2020. godine imao ukupno 8.359 zaposlenih, od čega je 4.332 bilo u SAD.

Sahar Elhabaši (Sahar Elhabashi), potpredsednik kompanije Spotify, obavestio je sve zaposlene o najnovijim otkazima i najavio da će svi otpušteni dobiti više nego zadovoljavajuće otpremnine.

Takođe je rekao da novi planovi zahtevaju i nove strategije.

Podsećanja radi, prema podacima dostavljenim američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) u protekle tri godine Spotify je ogromna sredstva uložio na proširenje podkast jedinice, tačnije 493 miliona evra na četiri različite akvizicije u segmentu podkasta.

Spotify je, takođe, sklopio značajne sponzorske ugovore s istaknutim osobama poput Megan Markl (Meghan Markle) i sa američkim komičarem, komentatorom MMA borbi i podkasterom Džoom Roganom (Joe Rogan).

  • SHALIMAR

    10.6.2023 #1 Author

    Velika ulaganja,nov nacin poslovanja,visak radnika i otkazi slede..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...