Poznata kafeterija vidi ogromne mogućnosti na Istoku

Starbucks uložio 220 miliona dolara u proizvodni i distributivni centar u Kini

InvesticijeNovacSvet

20.9.2023 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Starbucks uložio 220 miliona dolara u proizvodni i distributivni centar u Kini Starbucks uložio 220 miliona dolara u proizvodni i distributivni centar u Kini
Kompanija Starbucks otvorila je veliki pogon u istočnoj Kini koji će služiti kao glavni proizvodni i distributivni centar za ovu zemlju. Pomenuti centar će... Starbucks uložio 220 miliona dolara u proizvodni i distributivni centar u Kini

Kompanija Starbucks otvorila je veliki pogon u istočnoj Kini koji će služiti kao glavni proizvodni i distributivni centar za ovu zemlju.

Pomenuti centar će snabdevati svežom kafom hiljade prodavnica u Kini, prenosi CNN, navodeći da su kineski potrošači i dalje ključni za globalni lanac kafeterija sa sedištem u Sijetlu, piše portal B92.

Kompanija ističe da je u ovaj objekat uložila oko 220 miliona dolara, odnosno 1,5 milijardi kineskih juana, što je najveća globalna investicija kompanije van SAD.

Otvaranje objekta od 7.400 kvadratnih metara koji se nalazi u gradu Kunšanu, udaljenom oko sat vremena od Šangaja, dolazi nakon godinu dana odlaganja.

Direktor kompanije Starbucks Laksman Narasiman (Laxman Narasimhan) je izjavio da je Kina jedno od najvećih svetskih tržišta koje nudi „ogromne mogućnosti“, uprkos tome što Kinezi tradicionalno mnogo više vole da piju čaj, a potrošnja kafe u zemlji je za sada mala.

 • SABRINA

  20.9.2023 #1 Author

  Ne verujem da bi kompanija poput Starbaksa tek tako ulagala na kineskom tržištu.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  20.9.2023 #2 Author

  Vidi jeftinu radnu snagu i olaksice od drzave…

  Odgovori

 • DOBRILA

  21.9.2023 #3 Author

  Jaka su oni kompanija..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.