Čuveni lanac pogađaju problemi sa nezadovoljnim radnicima u SAD I rastom sirovina u svetu

Starbucks angažovao direktora poznatog po “redizajniranju” poslovanja

BiznisNovacPoslovanjeSvetVesti

2.9.2022 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Starbucks angažovao direktora poznatog po “redizajniranju” poslovanja Starbucks angažovao direktora poznatog po “redizajniranju” poslovanja
Korporacija Starbucks imenovala je Laksmana Narasimhana (Laxman Narasimhan) za svog izvršnog direktora, poznatog po revitalizaciji poznatog proizvođača dezinfekcionih sredstava Lysola. Pred njim je sad... Starbucks angažovao direktora poznatog po “redizajniranju” poslovanja

Korporacija Starbucks imenovala je Laksmana Narasimhana (Laxman Narasimhan) za svog izvršnog direktora, poznatog po revitalizaciji poznatog proizvođača dezinfekcionih sredstava Lysola. Pred njim je sad zadatak da učini slično sa najvećim svetskim lancem kafića.  

Narasimhan dolazi sa pozicije izvršnog direktora kompanije Reckitt, koja proizvodi Durex kondome, Enfamil bebi formulu i Mucinex sirup protiv kašlja. On je najavio odlazak sa te funkcije ranije tokom dana, a akcije Reckitta na FTSE su pale za četiri odsto, prenosi Reuters.

Starbucks se suočava sa turbulentnim periodom. Više od 200 američkih prodavnica sindikalno se udružilo u protekloj godini, a radnici su se zalagali za bolje beneficije i plate u vreme rastuće inflacije.

Kompanija takođe prerađuje svoj poslovni model sa fokusa na kafiće koji je podsticao duge posete na preuzimanje i dostavu putem aplikacija na mobilnim uređajima, dok se suočava sa većim troškovima za sirovine i radnike. Takođe, ograničenja zbog virusa Covid-19 u Kini usporila su poslovanje američkog lanca kafe na jednom od njegovih najvećih prekograničnih tržišta.

Narasimhan će se pridružiti Starbucksu u oktobru, ali će zvanično preuzeti kormilo u aprilu 2023. godine, nakon što provede nekoliko meseci učeći o poslovanju kompanije i njenom planu „Reinvention“, koji uključuje isplatu boljih plata za bariste, poboljšanje dobrobiti zaposlenih i iskustva kupaca i redizajniranje prodavnica.

Do tada, privremeni izvršni direktor Hauard Šulc (Howard Schultz), nastaviće da vodi kompaniju, po treći put u svojoj karijeri.

“U pitanju je strateški i transformacioni lider sa dubokim iskustvom u izgradnji moćnih potrošačkih brendova“, rekao je Šulc u pismu zaposlenima u kome je pozdravio Narasimhana.

  • GOCA BG

    2.9.2022 #1 Author

    Videcemo po rezultatima sta je postignuto…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...