zaposleni će biti prebačeni na druge lokacije, poručuju iz kompanije

Starbucks zatvara radnje u SAD iz bezbednosnih razloga

SvetVesti

12.7.2022 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Starbucks zatvara radnje u SAD iz bezbednosnih razloga Starbucks zatvara radnje u SAD iz bezbednosnih razloga
SBUX Quotes by TradingView Korporacija Starbucks saopštila je u da zatvara 16 prodavnica na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država  nakon što su radnici u njima... Starbucks zatvara radnje u SAD iz bezbednosnih razloga

Korporacija Starbucks saopštila je u da zatvara 16 prodavnica na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država  nakon što su radnici u njima prijavili incidente u vezi sa zloupotrebom droga i drugim bezbednosnim poremećajima.

Iz Starbucksa je rečeno da će trajno zatvoriti po šest prodavnica u oblastima Sijetla i Los Anđelesa, dve u Portlandu, kao i pojedinačne lokacije u Filadelfiji i Vašingtonu, već do kraja meseca.

Kompanija je saopštila da je primila izveštaje od radnika o incidentima za koje su rekli da su uključivali upotrebu droga od strane nekih građana na određenim lokacijama. Kompanija je istakla da će premestiti zaposlene na druge lokacije kada trajno zatvori prodavnice, prenosi Wall Street Journal.

Direktorke poslovanja u SAD Debi Stroud i Deniz Nelson (Debbie Stroud, Denise Nelson) poručile su da je pristiglo baš mnogo zabrinjavajućih izveštaja u poslednje vreme, te da “ne možemo da radimo ako se prethodno ne osećamo bezbedno na poslu”.

Starbucks je takođe saopštio da će menadžerima prodavnica dati slobodu da zatvore toalete, ograniče broj sedišta ili skrate radno vreme kao odgovor na bezbednosne rizike. Ovi potezi su deo politike usmerene na rešavanje zabrinutosti radnika, uključujući njihovu bezbednost na poslu, saopštila je kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...