Manija ulaganja u akcije proizvođača električnih vozila

Startap kompanija Rivian vrednija od Volkswagena

AutomobiliBerzaHi-techLifestyleMoja firmaNovacPreduzetnik

17.11.2021 18:11 Autor: Vladimir Jokanović

Startap kompanija Rivian vrednija od Volkswagena Startap kompanija Rivian vrednija od Volkswagena
Interesovanje investitora za nove proizvođače električnih vozila poprimilo je oblike manije, pa su nove startap kompanije Rivian i Lucid po obimu tržišne kapitalizacije nadmašile... Startap kompanija Rivian vrednija od Volkswagena

Interesovanje investitora za nove proizvođače električnih vozila poprimilo je oblike manije, pa su nove startap kompanije Rivian i Lucid po obimu tržišne kapitalizacije nadmašile gigante auto-industrije kakvi su Volkswagen i Ford.

Vrednost akcija kompanije Lucid porasla je u utorak za 24 odsto, dok su akcije Riviana ojačale za oko 15 procenata. Snažno interesovanje investitora poguralo je i rast vrednosti akcija kompanije Tesla za 4,1 odsto, prenosi Seattle Times.

Izvor: Google

Petodnevni rast vrednosti akcija kompanije Rivian Automotive doveo je do toga da startap proizvođač električnih kamioneta više nego udvostruči vrednost od prošlonedeljnog debija u trgovanju, a njena tržišna kapitalizacija nadmašila je Volkswagen.

Izvor: Google

Posle rasta vrednosti akcija kompanije Rivian u utorak, one su dostigle 118 odsto veću cenu od one na početku javne ponude. Tržišna vrednost kompanije popela se na oko 150 milijardi dolara što je učinilo Rivian najvrednijom američkom kompanijom sa nula prihoda.

Rivian, koji podržavaju Amazon i Ford, pretekao je vrednost tržišne kapitalizacije Volkswagena od 139 milijardi dolara, jer investitori pokazuju jaku želju da uđu u sektor električnih vozila, a Tesla, iako je lider industrije, nije više i jedini izbor.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...