Preduzete mere pomogle da se poveća rast kompanije

Uber prošle godine ostvario profit od 1,43 milijarde dolara

Novac

8.2.2024 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Uber prošle godine ostvario profit od 1,43 milijarde dolara Uber prošle godine ostvario profit od 1,43 milijarde dolara
Uber Technologies je prošle godine ostvario svoj prvi celogodišnji profit kao javno preduzeće i prognozirao je nastavak rasta u prvom kvartalu 2024. godine, označavajući... Uber prošle godine ostvario profit od 1,43 milijarde dolara

Uber Technologies je prošle godine ostvario svoj prvi celogodišnji profit kao javno preduzeće i prognozirao je nastavak rasta u prvom kvartalu 2024. godine, označavajući kraj ere u kojoj je kompanija za prevoz i isporuku hrane davala prednost rastu u odnosu na profitabilnost.

Kompanija je 2023. godine ostvarila profit od 1,43 milijarde dolara, što uključuje dobit od milijardu dolara od njenih ulaganja u kapital, kao i prihod od poslovanja, piše Seebiz.

Kompanija je već jednom, u 2018. godini, ostvarila godišnji profit zahvaljujući svojim ulaganjima, ali do sada nije zaradila od poslovanja. Kompanija je izašla na berzu 2019. godine.

Prihod Ubera porastao je za 15 odsto u poslednja tri meseca 2023, na 9,93 milijarde dolara. Stotine otpuštanja tokom prošle godine, plus prošireno oglašavanje u aplikaciji, pomogli su da se poveća rezultat kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...