Ojačale akcije kompanije

Uber ulazi na listu indeksa S&P 500

BerzaNovacSvet

5.12.2023 08:56 Autor: Vladimir Jokanović 0

Uber ulazi na listu indeksa S&P 500 Uber ulazi na listu indeksa S&P 500
Track all markets on TradingView Akcije kompanije Uber ojačale su za više od pet procenata u ponedeljak nakon što je objavljeno da će ova... Uber ulazi na listu indeksa S&P 500

Akcije kompanije Uber ojačale su za više od pet procenata u ponedeljak nakon što je objavljeno da će ova firma za prevoz biti izlistana u okviru referentnog berzanskog indeksa S&P 500.

Uber će 18. decembra biti zvanično uvršten na listu S&P 500, a uobičajeno je da vrednost akcija novih kompanija počnu da rastu ranije, jer investitori znaju da će one biti dodate u portfelje fondova koji prate S&P 500. Uber će na listi S&P 500 zameniti Sealed Air Corp, prenosi Seebiz.

Analitičari investicione kompanije Oppenheimer ponovili su svoju bolju ocenu vrednosti akcija i podigli njihovu ciljanu cenu sa 65 na 75 dolara. Kompanija je navela da će ulazak kompanije Uber u S&P 500 verovatno pomoći u poboljšanju raspoloženja ulagača.

„Nakon priključivanja, očekujemo da će se Uber okrenuti rastu i otkupu akcija, što bi trebalo da poveća raspoloženje ulagača za rast u 2024. godini“, navode analitičari kompanije Oppenheimer.

Članovi berzanskog indeksa S&P 500 prema pravilima moraju da imaju pozitivnu zaradu u poslednjem kvartalu i ukupno u protekloj godini. Uber je izvestio o neto prihodu od 221 milion dolara na 9,29 milijardi dolara prihoda za treće tromesečje, kao i da je u poslednja četiri kvartala kompanija ostvarila više od milijardu dolara dobiti.

Uber ima tržišnu kapitalizaciju od oko 118 milijardi dolara, što prevazilazi kriterijume S&P 500 prema kojem kompanije moraju imati prilagođenu tržišnu kapitalizaciju od najmanje 14,5 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...