Najveća nemačka stambena grupacija namerava da proda oko 66.000 stanova

Vonovia prodala pet nekretnina za 560 miliona evra

EUNovac

5.5.2023 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vonovia prodala pet nekretnina za 560 miliona evra Vonovia prodala pet nekretnina za 560 miliona evra
Vonovia, najveća nemačka stambena grupacija, saopštila je da je CBRE Investment Management kupio pet njenih portfelja nekretnina sa ukupno 1.350 stanova, i to za... Vonovia prodala pet nekretnina za 560 miliona evra

Vonovia, najveća nemačka stambena grupacija, saopštila je da je CBRE Investment Management kupio pet njenih portfelja nekretnina sa ukupno 1.350 stanova, i to za oko 560 miliona evra (620 miliona dolara). Objekti se nalaze u Frankfurtu, Berlinu i Minhenu, prenela je agencija DPA.

Vonovia je saopštila i da knjigovodstvena vrednost imovine, zajedno sa procenjenim troškovima vezanim za neke nedovršene radove na njima, iznosi oko 600 miliona evra.

Zatvaranje prodaje se očekuje tokom drugog i trećeg kvartala, a Vonovia očekuje priliv gotovine nakon poreza i transakcijskih troškova od oko 535 miliona evra.

Prošlog meseca, Vonovia je objavila da prodaje nešto manje od 30 odsto svog stambenog portfelja Südewo kompaniji Apollo Global Management za milijardu dolara.

Vonovia nastoji da smanji svoj dug zbog rastućih kamatnih stopa pa, nakon godina ekspanzije, namerava da proda oko 66.000 stanova ukupne vrednosti oko 13 milijardi evra, prenela je agencija dpa.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...