Tehnološki gigant zabeležio rast prihoda u tri od četiri sektora poslovanja

Vrednost akcija kompanije Microsoft niža za dva odsto

BerzaNovacPoslovanje

26.10.2022 10:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vrednost akcija kompanije Microsoft niža za dva odsto Vrednost akcija kompanije Microsoft niža za dva odsto
Vrednost akcija kompanije Microsoft po zatvaranju berze pala je dva odsto, uprkos finansijskim rezultatima koje je kompanija ostvarila u prvom kvartalu, sa zaradom po... Vrednost akcija kompanije Microsoft niža za dva odsto

Vrednost akcija kompanije Microsoft po zatvaranju berze pala je dva odsto, uprkos finansijskim rezultatima koje je kompanija ostvarila u prvom kvartalu, sa zaradom po akciji od 2,35 dolara umesto očekivanih 2,32 dolara.

Zarada kompanije je na međugodišnjem nivou porasla za 11 odsto (odnosno 16 odsto u konstantnoj valuti) do 50,1 milijardu dolara, premašivši tako očekivanja analitičara od 49,86 milijardi dolara, piše Investing.com.

Prihodi u sektorima produktivnosti i poslovnih procesa porasli su devet odsto na 16,5 milijardi dolara. Zarada koju je kompaniji doneo sektor inteligentnog klaud računarstvo veća je za 20 odsto i iznosi 20,3 milijarde dolara, dok je sektor personalnih računara zabeležio blagi pad, na 13,3 milijarde dolara.

“U svetu koji se suočava sa brojnim suprotstavljenim strujama, digitalna tehnologija predstavlja ultimativni podsticaj. U ovakvom okruženju, fokusirani smo na to da pomognemo našim korisnicima da urade više koristeći manje, istovremeno investirajući u oblasti sekularnog rasta i upravljajući troškovima na disciplinovan način”, izjavio je predsednik odbora i generalni direktor Satja Nadela (Satya Nadella).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...