ZANIMLJIV VIDEO ZAPIS MOŽE DONETI I NOVAC Sve više influensera zarađuje na društvenoj mreži TikTok

Hi-techLifestyleNovacZanimljivosti

7.12.2020 15:22 Autor: Ljiljana Begović 2

ZANIMLJIV VIDEO ZAPIS MOŽE DONETI I NOVAC Sve više influensera zarađuje na društvenoj mreži TikTok ZANIMLJIV VIDEO ZAPIS MOŽE DONETI I NOVAC Sve više influensera zarađuje na društvenoj mreži TikTok
TikTok je jedna od novijih društvenih mreža koja se razvila u Kini, ali je sve popularnija i u Americi i Evropi. Uglavnom ga koriste... ZANIMLJIV VIDEO ZAPIS MOŽE DONETI I NOVAC Sve više influensera zarađuje na društvenoj mreži TikTok

TikTok je jedna od novijih društvenih mreža koja se razvila u Kini, ali je sve popularnija i u Americi i Evropi. Uglavnom ga koriste mladi između 16 i 24 godine starosti. Mreža se temelji na kratkim zabavnim video zapisima koji mogu biti opremljeni filterima i drugim specijalnim efektima. Cilj je da takvi video snimci dobiju što više lajkova i komentara, čineći ih viralnima. TikTok, međutim, nije samo za zabavu, neki ljudi na ovoj mreži i dobro zarađuju.

Na mreži TikTok nije lako zaraditi novac, ali nije ni nemoguće, piše portal Lifehacker. Pre svega morate kreirati sadržaj koji će privući ljude, sakupiti mnogo lajkova i onda zaraditi od sponzorisanih postova.

Najveći iinfluenseri na TikToku su Čarli Damelio (Charli D’Amelio) sa 101,5 miliona pratilaca, Majkl Li (Michael Le) s 42,4 miliona i Džoš Ričards (Josh Richards) s 23,4 miliona pratilaca. Svako od njih zaradio je najmanje milion dolara u 2020. godini, piše Forbes. Većina njihovog prihoda dolazi od sponzorisanog sadržaja drugih brendova, a ne od prihoda od oglasa.

Foto: Pixabay.com

Influenseri koji koriste Creator’s Fund za objavljivanje video zapisa inače zarađuju dva do četiri centa za 1.000 pregleda. To znači da bi im relativno uspešan video koji je dobio 500.000 pregleda doneo oko 20 dolara. Međutim, tvorci video zapisa, koji su vrlo uspešni u objavljivanju sadržaja, mogu na ovaj način da prikupe između 100.000 i 200.000 dolara godišnje.

Potencijal za veću zaradu putem TikToka uglavnom je povezan sa opcijama koje se otvaraju na osnovu velikog broja pratilaca. Jednom kada influenser  dostigne ograničenje od 10.000 pratilaca, manje kompanije mogu mu ponuditi iznos od 100 do 500 američkih dolara kako bi autori objavili svoj sadržaj u svojim video zapisima. Što se više povećava broj pratilaca, veće su šanse da će sarađivati i sa većim kompanijama, što može značajno povećati prihode. Krajnji rezultat često zavisi od pregovaračkih veština influensera, kao i od zahteva sponzora.

Takođe, TikTok nudi i alat „TikTok Creator Marketplace“, koji je namenjen povezivanju video dizajnera i kompanija koje traže takve načine za promociju svog brenda, piše Seebiz.

 • Danijela

  7.12.2020 #1 Author

  Tinejdzeri su sve vise opsednuti drustvenim mrezama.

  Odgovori

 • Mdx

  9.12.2020 #2 Author

  Veliko bravo i za nase tik-tokere koji su vrlo kreativni i broje veliko broj pratilaca u regionu.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...